Friday, April 4, 2014

Update terbaru sejak July 2013

Assalamualaikum, Maafkan aunty jika terlalu lama tak update blog arwah.   Bukan mudah nak buka blog arwah walaupun password tak pernah kami lupa, tapi susahnya nak menaip dan membuka kembali helaian-helaian diblog ini.   Dari mula arwah membuat blog sehingga ke tarikh Jun 02, 2012 terhentinya jemari arwah menulis.  Penyambung pertama dari kami adalah pusara arwah dan update dari kami seterusnya adalah lah apa yang arwah tinggalkan.   Banyak lagi yang arwah tinggalkan, ada satu folio yg mengentuh isu kekeluargaan yg dibuat oleh arwah diusia 14 tahun, melihatkan tulisan memang menyedihkan kami.   Keutamaanya ialah family,  sehingga dia pernah definasi kan FAMILY dikertas (keratan itu masih disimnpan oleh papanya) 

F   - Father
A   - And
M  - Mother
I    - I
L   - Love
Y   - You (both)

Dibawah ini sebahagian dari artikel arwah yang bagi aunty,  boleh dijadikan tauladan.  Moga aunty tidak riak menyatakan ianya tauldan sebab arwah juga adalah idola aunty.   Apa yg ditinggalkan juga ada rasa keinsafan didalam diri aunty sendiri,



 











 
Arwah anak yang berjiwa seni, ini yang arwah tinggalkan di Sketch book.   Ayesha adiknya baru sahaja terjumpa 2 minggu lepas dari bilik arwah. .
Abstrak work waktu arwah form 2

Spongebob Square pant yang menjadi rancangan TV yg disukai

Lukisan batik yg dibuat di Sekolah.


                                                   
22 February lepas, jika arwah masih ada genaplah umur 19 tahun.   Tapi semua itu hanya tinggal kenangan dan perancangan dari Allah SWT adalah yang terbaik.   Kami sentiasa doa dan berdoa,juga kepada yang mengenali dan tidak mengenali arwah.   Kami banyak terhutang budi kepada semua dan sehingga kini kami masih lagi menerima ucapan takziah dari dalam dan luar negera, temasuklah pelajar dari luar negera.   Setinggi-tinggi ucapan terima kasih dari kami.




Wabillahitaufiq walhidayah, wassalamualaikum war'ohmatullahiwabarokaatuh.

Photo: Salam Jumaat.    Tahniah buat my bro and sis in law on your Anniversary day too.  Farhana Che Aydalla B & Tatu.

23 pengkritik:

wan said...

Cover folio pun spongebob..tabik spring bwt arwah..pnuh dgn keseniaan..al-fatihah...

Sweethoneybelle said...

tersentuh hati . . bergenang air mata . . moga arwah ditempatkan bersama org2 yang beriman . . amin :'(

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

saya rasa arwah sangat dekat di hati saya

HanuM SyairA said...

Arwah pasti bangga punya mama dan papa mcm aunty dgn uncle.. =)

YasminJHunwick said...

TQ, akan terus ingat dan ingat kebaikan beliau. Luahan di kertas sudah cukup untuk kita ketahui,sayangnya kepada keluarga.

Anonymous said...

Bersabarlah...semoga Arwah beroleh Rahmat Allah d alam sana...stiap suatu kejadian itu..telah d pilih oleh Allah dr azali..jika kita selaku hamba..suka pilihan Tuhan kita..bermaksud kita hamba sejati..

Admin said...

thanks untie untuk share bersama semua pembaca blog arwah adik yasmin. dia begitu menyayangi keluarganya. al-fatihah.

niqfaris said...

:)

niqfaris said...

:)

Anonymous said...

Tbh i'd fall in love with her personality . Alfatihah

Airin Diana Anuar said...

Tersentuh hati baca.
Arwah anak yg baik.
Al-fatihah..

Muhammad Syukry said...

Assalamualaikum untie,saya mimpi arwah malam semalam iaitu pada malam 23/2/2014..12.30 pm. khamis..DEMI ALLAH auntie.. saya mimpikan arwah... bercahaya arwah. bersih serba putih.. di tudung nya ada permata2 bercahaya.. alhamdulillah ,Allah makbulkan doa syukry tok tengok arwah..... :)

Muhammad Syukry said...

Auntie , syukry mimpi arwah.. Demi Allah..

my blog personal said...

Alfatihah for almarhuma
semoga di alam sana almarhuma tenang dan di ampuni segala dosanya.

salam saya andi iccank from makassar

www.indo-logo.com
www.andi-iccank.com

Anonymous said...

Assalamualaikum...aunty...bulan 12 nanti saya berhajat nak ke langkawi...saya ingat nak ziarah pusara arwah....harap Sgt dpt jumpa aunty sbb ade cerita yg saya nak kongsikan berkaitan arwah yasmin..harap aunty balas comment saya..

ika said...

miss u so so much min. kita tak penah kenal pn di alam nyata ni tpi xthula nape rse rndu sgt2 kt min. fkiran asyik dok teringat je.. hari2 plak tu. wlupn min xpenah kenal sy, sy ttap akn doakn min stiap kali slepas solat. insyaAllah.. al-fatihah arwah yasmin

ika said...

miss u so so much min. kita tak penah kenal pn di alam nyata ni tpi xthula nape rse rndu sgt2 kt min. fkiran asyik dok teringat je.. hari2 plak tu. wlupn min xpenah kenal sy, sy ttap akn doakn min stiap kali slepas solat. insyaAllah.. al-fatihah arwah yasmin

Anonymous said...

till we meet at jannah...insya_Allah. We learned to be a better person from our children, whose heart is pure and innocent....

Cik Iman said...

innalillah :( saya jumpa blog nie pun kat blog orang lain, tak tahu pemilik dah tak de.

lina said...

Semoga syurga miliknya
Tabah lah wahai hati yg menghadapi dugaan ini
Alfatihah....utk adik Yasmin

Muhaizan Amdan said...

Al fatihah untuk arwah..sy bukn spe2 tp ble sy bce sedih dn tersentuh sy..mengingat sy pde seseorg yg pernah sy jaga...bersbar dn redha lah setiap yg brlaku ade hikmahnye..kejadian ini byk persamaan dengn ape yg penah sy lalui..cume beza die lbh muda setahun dri arwah yasmin..tpi memg sgt2 byk persamaan sehingga sy bce blog arwah sy bleh terkeng die..ape sje brsabr lh auntie allah tahu ape yg terbaek..sbb kite hnye manusia biase yg xtrleps silap dn lalai..sbb bg sy mgkin mudah berkate2 tanpe lalui nye ..tpi tabah la..al fatihah...amin

rossidarahim said...

Semoga arwah tenang di sn

rossidarahim said...

Amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...