Thursday, November 8, 2012

Kiamat (Hari Pembalasan)

http://www.rileksantai.com/2012/08/nasa-mengeluarkan-kenyataan-matahari.html

Link diatas menceritakan mengenai hari kiamat yg pasti akan berlaku.   Mengingatkan aunty pada satu petang di tempat kerja aunty,di kem PLKN, arwah pernah bercerita mengenai golongan-golongan yg akan melihat betapa dahsyatnya hari Kiamat, arwah berkata yg dia tak sanggup melihat hari pembalasan kerana keadaan nya yg amat-amat dahsyat.     Selang 2-3 bulan selepas itu, arwah telah pergi,  sememangnya seperti tahu yg dia tidak akan berada lama dibumi Allah ini.   Wallahualam..



Dari ibu arwah :

Jika sesiapa yg menjadi fb friendlists arwah sebelum arwah meninggal, pasti boleh membaca wall fb arwah, dan dalam wall berkenaan ada beberapa link dari You Tube yg dimuat naik ke fb nya.

Antaranya :
http://www.youtube.com/watch?v=QtlnEZMenkA&feature=related

Arwah upload pada April 22, 2012.

Komen arwah :

  • Memang awak takfaham. Takda niat pun nak kagum sebab dia pndai BI dan dia bersekolah agama.buka sedikit minda awak tu..
  • aku xpaham ke ko yg xpaham?? kalau korg xde niat nk kagum, asal 80% komen kt bawah ni asyik puji diyanah pandai speaking lah, diyana bagus lah. kalau bukan kagum, abis tu apa, kutuk?? keji??
    Pada april 21, 2012, Arwah telah menulis dan paste gambar ini :
    Israel..Hanya Allah saja yang boleh balas apa yang dorang buat..
        
Juga di You Tube channel Miss Chronicz, byk arwah komen mengenai agama dan sesekali komen tentang muzik pilihannya.  Semoga roh Arwah Hajjah Yasmin Johan @ Yasmin J Hunwick berada di sisi Allah dan dicucuri rahmatNya selalu.  Aminn


P/s Dari Territory Yasmin J Hunwick bertarikh 27 Oktober

Assalamualaikum, tahun ini Ibu sempat menunaikan Upah Haji buat arwah Yasmin, semoga disempurnakan oleh insan yang mengerjakan untuknya dan semoga arwah mendapat keberkatan di alamNya. Sama-sama kita sentiasa bersedekan kan Alfatihah dan ayat-ayat suci buat arwah Hajjah Yasmin Johan @ Yasmin J Hunwick.

- Alhamdulillah, segalanya telah dipermudahkan olehNya. 

20 pengkritik:

tasha :) said...

semoga arwah di tempat kan bersama-sama orang yang beriman . aminn .

Natasha Saharrudin said...

SEMOGA ROH ARWAH DICUCURI RAHMAT..AMINN...

-MyM- said...

alhamdulillah,dh hajjah dh arwah,smoga trgolong d kalangan org2 yg brbahagia d hari akhrat kelak..insaAlllah,,aamiiin..

sblum arwah mninggal,kalo xsilap sy pernah tgk profile miszcronic (channel arwah kat youtube) ..sy trtarik komen2 arwah,cek2 gak spe dy,trdetik gak nk knal,slpas brita mgenai kprgian arwah,bru la sy knal spe miszcronic,,

Ayesha Ramlee said...

Semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 beriman. Amin

hajjah yasminjohan

:: Mrs.Eady :: said...

amin~

melyssa_nadiea said...

ALLAH lebih menyayangi beliau....alfatihah...

Anonymous said...

arwah sangat cantik orangnya :')

Anonymous said...

arwah sangat cantik orangnya :)

sarah zuisma said...

semoga arwah hajjah yasmin ditempatkan dikalangan orang yang beriman...

insyaAllah ujung thn sy akan ke langkawi diharap sy dapat bertemu dengan unty.

HDF said...

Aunty,hope she will be blessed by Allah. She is da greatest girl ever. :') - dayana

HDF said...

Aunty,hope she will be blessed by Allah. She is da greatest girl ever. :') - dayana

Anonymous said...

cukup ramai yang berdoa untuk arwah, yang saya tengok di twitter masih ramai yang ambil tahu tentang arwah. Alhamdulillah. tak putus2 saudara seislam sedekahkan Al-Fatihah buat arwah biarpun tidak mengenali arwah. saya juga faham others feelings when the first time i saw her pictures and read this blog, i felt so close to her. the feeling that i've been knowing her for a long time even though i've never ever known her until she got trending on twitter. semoga arwah ditempatkan bersama orang beriman. aunty saz banyak2 bersabar ujian Allah. ibu saya juga mendapat ujian yang sama seperti aunty 2 tahun lepas. abang saya meninggal in a car crash after 21 years ibu saya besarkan dia. 'Allah would never test you with anything greater than you can bear' that is what my mother told me. ibu saya is the strongest person i've ever seen, and i know aunty saz also the same. Arwah pasti bahagia di sana, InshaAllah.

Amir Aiman Akashah said...

Al-fatihah utk adinda Jasmin

*maaf sbb lama tak bertandang datang

adaberada said...

Moga aman disana, kita disini tidak tahu lagi bila dipanggil, yg penting brsedia.

Anonymous said...

Arwah meninggal sebab apa ya?
Al fatihah

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Salam, Kak Saz..

Berita tentang Yasmin kemalangan sy ada baca & tak sangka sy bertuah dapat membaca khazanah yg ditinggalkannya. Sesungguhnya ini kenangan yg tinggal yg membuatkan arwah sentiasa hidup di hati kita. Takziah, Al-Fatihah..

Hidayah said...

Al Fatihah...semoga arwah ditempatkan di Illiyyin bersama para ahli Syurga...doakan lah sentiasa untuknya...takziah untuk puan sekeluarga. Hanya Allah yang mengetahui rahsia di sebalik dugaan ini...

awang berjaya said...

salam takziah buad kelurga arwah semuanya ..
al-fatihah ..

maaf , tapi saya kurang paham dgan situasi yg berlaku brkaitan 'pecah gelas ditangan' and so on yg mbuadkan arwah keluar rumah , actually apa sbenarnya yg berlaku ?? (yg tertulis dlam bl0g2 yg mgisahkan ttg arwah) ..

anyway, i'm actually proud of aunty saz and pe0ple wh0 help spreading this st0ry , it make all of muslim wh0 heard this st0ry will sedekahkan al-fatihah t0 arwah ..

by the way , i just want all 0f u t0 kn0w whom are reading this that i have the same age as arwah als0 , and kn0w i'm just waiting f0r my SPM result ..

just a summary but please read .....

ta0n lepas , 0fk0s kami ada exam t'besaq , exam trial kat sk0lah p0n alm0st t0ok it f0r 3 weeks .. sec0nd weeks 0f trial and there was still a few subjects that we didnt t00k yet , unf0rtunately , my classmate passed away-sunday- (she had rabbits like almost sepul0h pasang and she l0ve animals s0 much).. she didnt even finished t0ok her trial exams .. nway , disebabkan dy terlalu syg kan bnatang, dy lupa nak jaga kbersihan shgga dy trkna jgkitan kuman .. my friends fr0m nearby sch0ol als0 passed away but this 0ne , he passed away a c0uple weeks bef0re taking his trials exam (r0ad accidents - hit a l0rry fr0m behind in highway PLUS r0ad) ..

mcam mna p0n , ALLAH lebih syg kan mereka .. perasaan aunty saz dalam mghadapi smua ni , cuma mereka yg mglami nya saja yg akan pham serta tidak t'kecuali ALLAH .. al-fatihah ...

Muhammad Amirul Hafiz Jailani said...

Al-Fatihah.. semoga arwah dicucuri rahmat dan tergolong dlam umat2 yg beriman.. In Sya Allah.. amin..

Anonymous said...

comment 6, [url=http://buycarafateonline.tumblr.com]buy carafate online canada[/url]. comment 2, carafate cheap http://buycarafateonline.tumblr.com purchase carafate
comment 2, [url=http://buyesidrixonline.tumblr.com]esidrix order[/url]. comment 4, esidrix cheap http://buyesidrixonline.tumblr.com esidrix cheap
comment 4, [url=http://buyalesseonline.tumblr.com]alesse buy online[/url]. comment 4, buy alesse http://buyalesseonline.tumblr.com alesse online no prescription

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...