Sunday, June 17, 2012

Al-Fatihah (Dari keluarga Yasmin J)

Assalamualaikum wbt. 

Ini mama dan papa arwah Yasmin Johan.   (Sazlina /Johan).   Kami berharap semua yg membaca tidak terkejut dgn artikel yg pertama ini setelah kepergiannya, Hari ini sudah masuk hari ke14 arwah meninggalkan kita.  Entah macam mana, papa arwah telah terjumpa sebuah buku nota kecil yg mengandungi pelbagai password arwah semasa mengemas biliknya.  Alhamdulillah dalam buku tersebut ada password blog dan aunty masih boleh continue apa yg arwah hendak sampai kan.  Walaupun kami tak sehebat arwah dalam penulisan blog, kami harap blog ini dapat melepaskan rindu kita semua kepada arwah.  Ada yg menasihatkan agar diteruskan dan ada yg meninta blog ditutup.  Tetapi bagi kami kalau blog ini memanafaatkan kepada pembaca, eloklah dikekalkan dgn di'edit' supaya ianya lebih elok, sopan dan tertib.

Mohon maaf sekiranya penulisan ini dan sebelumnya mengguris hati pembaca,   Sesungguhnya yg baik itu dari Allah SWT dan kekurangan itu adalah dari kelemahan arwah dan kami,


Dari Aunty Sazlina/Uncle Johan
Langkawi,

41 pengkritik:

Yuyu Zulaikha said...

Takziah kepada keluarga aunty :)

salam dari Langkawi juga :)

Norasyimah Saifullah said...

takziah dari saya

BooHebaT said...

semoga ahli keluarga dan saudara mara arwah yasmin tabah menghadapi semua ni ye..mungkin ada hikmah disebalik semua nie..

LiNda said...

Takziah untuk aunty sekeluarga, saya arap blog ni diteruskan..

naziyatul fatihah said...

ALFatihah...

Akim Iqbal said...

:)

Anonymous said...

semoga aunty skeluarga tabah..
salam takziah :)

izniaqilahizzattibintimdshukri said...

al-fatihah :)
walaupun tak pernah jumpa dan kenal kak yasmin.. tapi saya suka blog kak yasmin.. semoga kak yasmin di tempatkan di kalangan orang y beriman.. amin...

syairah said...

salam aunty.i just knew about your daughtery from twitter.Allah loves her more.perhaps she'll be happy beside the blessed ones :) about the idea to keep this blog operated even after she's gone..not a bad idea at all but i suggest that maybe you can go though all the previous posts and delete some of them which are unnecessary or might disturb her 'happiness' there.hope u understand what i meant.thanks :)

Ini BAMBS! said...

Salam,Aunty ..

So far blog ni takde pa pe yang boleh mengaibkan arwah.Harap biar blog ni terus ada.

Takziah buat aunty dan keluarga..
-AWIN-

nadia said...

Al-Fatihah.
Semoga dia tenang di sana .
Salam takziah juga utk keluarga Yasmin .

BooHebaT said...

Sesungguhnya ini adalah sebahagian ujian daripada Allah SWT. untuk menguji hamba2nya..Smoga Keluarga ini terus dirahmati dengan rezeki yang tidak disngka2..Bersabarlah dengan ujian ini..

Zafiera Liyana said...

takziah auntie ..

PenaTintaPemikir said...

Alhamdulillah..
Semoga arwah Yasmin ditempatkan dikalangan para solehah dan diringankan azab kubur,,
takziah aunty & uncle..
bnyakkan bsabar..

-MyM- said...

insyaAllah,byk kn sdekah untk arwah ya aunty,supaya dy ada saham untk d bawa nnti..kami pun akn cuba bantu..
sdekah kat masjid atau kat mana ats nama arwah,insyaAllah,saham akhrat..
smoga arwah d tempatkn di kalangan org2 yg beriman dn berjaya di dunia dan akhrat..Allahumma aamiin..

Putri Nur Adilla said...

Takziah kepada aunty dan keluarga. :)

Putri Nur Adilla said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Semoga tabah menghadapi dugaan! *sebak

Maymay said...

Aunty/
uncle, saya setia dengan blog arwah Min. Harap Aunty/Uncle tetap update, biarpun sebarang cerita ringkas mengenai family (':



ϟ Long Live

PenaTintaPemikir said...

takziah.. al fatihah

Anonymous said...

takziahh

Anonymous said...

aunty dan sekeluarga. takziah ye. al fatihah. moga arwah berada di kalangan orang beriman dan bahagia hendaknya di sana.pada pendapat saya kalo blog ini bagus untuk semua,tak salah sekiranya tidak tutup. tp sy juz nak gtaw rasanya ada post2 yang terdahulu ada gambar yasmin tidak bertudung. rasanya cuma ada satu gambar. maaf kalu tu bukan pic dia. kalau tu picture dia better delete post tu. thanks.

Anonymous said...

salam takziah

Anonymous said...

the great idea :)

Key Arshad said...

Slm Takziah buat auntie/keluarga. Trima kasih sudi mlawat/komen kt blog sy. Pndapat sy kekalkan sbb arwah yg mdorong sy tuk jd blogger.. bila blog da siap dia plk 'pergi' dlu sblm smpt follow blog sy.
Al-Fatihah.

imaen said...

assalamualaikum auntie and uncle :)
saya sokong usaha auntie dan uncle untuk teruskan blog ni. insya-Allah, kalau post yang berfaedah tu boleh jadikan amalan jariah buat arwah.. insya-Allah.
arwah buat sy ingat yg ajal tu datang tanpa disangka-sangka, tanpa mengira umur. i owe her that one. 本当に ありがとう、 いつもありがとう。 改善、がんばりましょうね.

Anonymous said...

Takziah

Idati Malek said...

salam takziah buat satu keluarga.

IZAHAR™ AZIZAN said...

Takziah.. sy sgt sedih bila dapat tahu yasmin dh pergi buat selama2nya baru je tahu pagi ni.. Al-Fatihah..

ZaRa said...

takziah aunty
semoga arwah ditempatkan di kalangan mereka yg beriman
al-fatihah

d@r1 ed@!! utk k@m00 said...

Al-fatihah buat arwah si comel min... Moga adik d tmpkn bersama golongan insan2 beriman...

*hilang sudah blogger kretif..

diy shopaholic said...

Alfatihah buat arwah..

GematriA™ said...

Assalamualaikum.
Takziah diucapkan kepada Aunty dan uncle.

Walaupun belum pernah bersua muka dgn Yasmin, tapi di komuniti blogger dan twitter sudah cukup utk kami berkawan.

Sy suka berkawan dgn Arwah, dia sgt menghormati sesama kawan lainnya. Tahniah kerana anda berdua membesarkan seorang insan dgn sgt berjaya.

Terima kasih juga kerana meneruskan lagi perjalanan blog ini, dapatlah mengurangkan rasa rindu kami kepada arwah.

Al-Fatihah.

Aimie Anuar said...

Assalamualaikum..Salam Takziah buat aunty sekeluarga.. Persamaan arwah dengan saya adalh suka simpan segala jenis password dalam satu buku.. membuatkan saya ingin mengenalinya walaupun arwah sudah tiada :'(

azah anis's said...

this my first time i'am read this blogger.sedikit terharu...to me , dia gadis yng kuat dan tabah

sHiMi sHinHae~ said...

takziah ..sy baru kenal dan tahu ...moga aunty dan family tabah ....

sri juhari story said...

She make me relise,suatu hari nanti semua akn bertemu dgn kekasih abadi..

anas989 said...

Takziah yea aunty sazlina and auncle johan . Kite same-same doakan kesejahteraan arwah di sana . Agar arwah ditempatkan bersama orang beriman .

adek said...

so true..

adek said...

true

QasehnyaRania said...

salam takziah buat aunty sekeluarga.
sekurang2nya ada kenangan.

maaf sekiranya bertanya..boleh saya tahu apa penyakit arwah..

untuk pengetahuan aunty saya juga kehilangan arwah adik pada 21 mac 2012.masih terasa.hanya kesabaran dan kekuatan yang dipohon dari ALLAH.

Al-fatihah buat mereka yang sudah tiada.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...