Sunday, June 2, 2013

Setahun Pemergianmu - Dari Mama dan Papa



KAMI HARGAI SEMUA PEMBACA MULAKAN DENGAN BACAAN AL-FATIHAH BUAT ROH ARWAH YASMIN JOHAN @ YASMIN J HUNWICK

 http://www.youtube.com/watch?v=TSd6y2ruwdU

Surah Al-Faatihah - سورة الفاتحة


A001 Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
(Al-Faatihah 1:1) | | English Translation | Tambah Nota | Bookmark
A002 Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang Memelihara dan Mentadbirkan sekalian alam
(Al-Faatihah 1:2) | | English Translation | Tambah Nota | Bookmark
A003 Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani
(Al-Faatihah 1:3) | | English Translation | Tambah Nota | Bookmark
A004 Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari akhirat)
(Al-Faatihah 1:4) | | English Translation | Tambah Nota | Bookmark
A005 Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
(Al-Faatihah 1:5) | | English Translation | Tambah Nota | Bookmark
A006 Tunjukilah kami jalan yang lurus.
(Al-Faatihah 1:6) | | English Translation | Tambah Nota | Bookmark
A007 Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.
 



Wajah Kenangan setiap kali ke sekolah. Rezeki melihat arwah membesar  setakat Tingkatan 5 sahaja



-----------------------------------------------------------------------------------------------------


DARI :MAMA ARWAH
Salam Sejahtera,

Lama aunty tak update blog arwah.. maaf kan aunty kerana banyak cerita yang tidak aunty siarkan didraft dan sambungan cerita mengenai aunty ke bumi anbia.  InsyaAllah, akan aunty teruskan.

Hari ini genap setahun pemergian arwah anak kami, tanggal 3hb Jun tahun lalu, kebahagiaan yang dahulu bersama-sama arwah tiba-tiba bertukar. Hidup kami tak seperti dulu, seperti hilang sesuatu yang tidak dapat dinilai harganya. Telah aunty coretkan di artikel yang lalu kisah-kisah arwah selepas pemergiannya dan cerita dari arwah sendiri apa yang arwah rasakan terhurai diblog ini,  Ramai yang memberi kata-kata positif dan semangat kepada kami.   menjadi harapan kami ibubapa agar mereka yang membaca blog ini berhijrah kejalan yang diredhai atau terus berada dilandasan yang benar.   Terima Kasih kami ucapkan, hanya Allah swt sahaja yang dapat membalas kebaikan semua..... InsyaAllah.  


      -------------------

DARI : UNCLE JOHAN
Salam Sejahtera,

Same date last year, was a day that will forever be the darkest day in my life. But as a muslim and I am sure my beloved daughter would agree - everything is ON LOAN. NOTHING BELONGS TO US INCLUDING OUR OWN LIFE. ALLAH OWNS EVERYTHING! 

We must be grateful and thanking the ALMIGHTY that we are given the opportunity to be in this world and 'taste' his countless NIKMAT....the food we eat, the health, the wealth, the air we breath, our children, wife, father, mother and the list goes on and on. When the loan period ends, the owner has the absolute right to take it back.

My beloved daughter Yasmin is now in Allah S.W.T hand. I know she is in better place now .... I know my everyday's prayer - "Ya Allah Ya Tuhanku  peliharalah anakku di alam Barzakh lebih baik daripada kami memeliharnya di alam dunia ini" is being answered.

A day of "loan" in this world is a day nearer for me to meet her in the next world.

I thank all of you(readers) for the doa(s), efforts in many special ways and support to me and my family through out these grief period. I prayed that we all will be blessed by the Almighty.

Please remember that the cleverest person is the one that prepared for the next world..... the permanent one.

Allah Hu Akhbar.


- JOHAN E.ABDULLAH
03 June 2013
Time : 1:10 am

28 pengkritik:

Muhamad Firdaus said...
This comment has been removed by the author.
Muhamad Firdaus said...

SEMOGA ROHNYA DITEMPATKAN DI GOLONGAN ORANG2 YANG BERIMAN .. AMIN

AL-FATIHAH

Ashraf Izzudin said...

Assalamualaikum, Aunty Saz. Dah lama saya tak melawat blog arwah yang dikendalikan oleh Aunty Saz sekarang ni. Baru sebentar saya baca entri Aunty Saz dan Uncle Johan. Hari ini genap setahun pemergian arwah. Tanggal 3 Jun akan selalu dalam kenangan. Semoga Aunty sekeluarga terus tabah dalam menghadapi ujian dari Allah ini. Saya doakan agar arwah Yasmin Johan sentiasa bahagia di sana, dan semoga Aunty dan keluarga dipertemukan kembali dengan arwah di sana nanti. Al - fatihah :))

Assalamualaikum.

Ashraf Izzudin said...

Assalamualaikum, Aunty Saz. Dah lama saya tak melawat blog arwah yang dikendalikan oleh Aunty Saz sekarang ni. Baru sebentar saya baca entri Aunty Saz dan Uncle Johan. Hari ini genap setahun pemergian arwah. Tanggal 3 Jun akan selalu dalam kenangan. Semoga Aunty sekeluarga terus tabah dalam menghadapi ujian dari Allah ini. Saya doakan agar arwah Yasmin Johan sentiasa bahagia di sana, dan semoga Aunty dan keluarga dipertemukan kembali dengan arwah di sana nanti. Al - fatihah :))

Assalamualaikum.

runnerseven7 said...

dlm melangkah hari2 berlalu, xsangka dh setahun pemergian.harapan semoga dia tenang di cna, jadikan kenangan sebagai pemanis hidup walaupun sesekali terasa pahit untuk diteruskan. semoga aunty dan uncle terus tabah seperti yg dilalui tahun pertama yang mencabar ini.

runnerseven7 said...

dlm melangkah hari2 berlalu, xsangka dh setahun pemergian.harapan semoga dia tenang di cna, jadikan kenangan sebagai pemanis hidup walaupun sesekali terasa pahit untuk diteruskan. semoga aunty dan uncle terus tabah seperti yg dilalui tahun pertama yang mencabar ini.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

bila nampak sahaja link entry ini di side bar, airmata sudah tak tertahan.. apalagi setelah membacanya.. semoga arwah aman dan tenang di sana, Al-Fatihah...

Wassalam.

nadsya shazwin said...

salam aunty saz dan uncle johan.. smoga aunty sekeluarga terus tabah menghadapi dugaan ini.. semoga kak yasmin ditempatkan di tempat orang yang beriman.. Al-fatihah..

Zaidatulnajla Hamdi said...

Assalamualaikum. ;) I never knew arwah, even when she was still alive. But every time i read your posts about her, i'm so touched that I cried almost all the time. I'm so touched with Uncle Johan's prayer. I'm sure, she's happy there with your prayers. She's a good girl and i'm sure she'll be waiting for you in Jannah insyaAllah. May Allah ease her way to Jannah. Amin. :)

Anonymous said...

Sedih rasanya bila baca blog ni. Ini baru pertama kalinya saja buka blog ini melalui link yg diberi dan harini lah baru saya kenal siapakah arwah (Yasmin) yang disebut rakan saya.. Semua akan pergi tapi tak tahu bila masanya.. Semoga ALLAH menempatkannya dalam golongan orang2 yg beriman.. Amin :)

Cik Eka said...

Sekejap sangat masa berlalu. Sudah setahun Arwah Yasmin pergi.

Auntie Saz, uncle Johan dan keluarga, moga selalu tabah untuk semua ini.

Saya sebak untuk baca.

Tapi setiap kali Auntie update, saya akan baca.



Faeqaa Neutron said...

cepatya.. dah genap setahun rupanya

♥ iqwa-niera ♥ said...

i never know about arwah until someone told..aftr that, sy mengikuti crta tntg arwah dlm blog and also her page..she remind me to someone that i love..he died in accdnt too almost 4 months ago..i was the first person know because police called me..im the last person talk to him be4 the accdent..btw, kita juga akn kmbali padaNYA..semoga mreka d tmptkan dlm golongan org2 beriman..kisah tntg arwah yasmin sgt mmberi ksdran d hati saya..:')

Alin Marlini said...

Salam aunty. Pertama kali sy sggh blog ini dan hati ibu sy menangis. Byk2 bersabr dan doakan utk arwah.

Amir Aiman Akashah said...

akhirrnya Allah izinkan saya utk smpai ke teratak baru arwah....terima kasih buat untie, uncle dan adik2 coz sudi luangkan masa utk saya dan keluarga.

Al-fatihah utk arwah adinda Yasmin.

Anonymous said...

Hey! I simply wish to give a huge thumbs up for the good information you may have right here
on this post. I will be coming back to your weblog for more soon.



Look at my webpage :: seoul subway chinese

Anonymous said...

Tanggal 3 & 4 Jun lepas..saya berada di Langkawi, memang ingat dan teringin sgt nak jumpa Kak Saz..cuma tak tahu nak berhubung mcmana..menelusuri Pantai Cenang dgn harapan dapat berjumpa cafe yg arwah pernah sebutkan dlm blog ni..nampaknya bukan rezeki, InsyaAllah moga dpt berjumpa d lain kali.

zue

Lonly said...

Alfatihah buat arwah...saya sgt memahami rasa kehilangan yang aunty rasa, kerana saya pun pernah hadapi rasa ini, cuma kedua ibubapa masih ada, just kehilangan kasih sayang sahaja. semoga aunty dan keluarga sentiasa sihat walafiat. :) salam ramadhan

rzillah ari said...

salam aunty..moga aunty tabah..
ela pon baru sahaja kehilangan anak ke2 ela..anak lelaki yg sangat dinantikn keluarga..walaupun seminggu bersama ela,sempatnela jaga dan susukan arwah.moga mereka tunggu kita di sana kelak.

Anonymous said...

Al-fatihah buat arwah Yasmin! Dn buat auntie Saz & uncle Johan serta keluarga,diharap trus tabah menghadapi ujian yg Allah swt berikan ni! Assalamualaikum..

Anonymous said...

:'(

Anonymous said...

Dear uncle and auntie..im so touched by your prayer and writing..i pray that Allah will ease her way to Jannah..Amin..be strong okay..

Anonymous said...

Assalamualaikum...baru ary ni sy tgok blog arwah....cantik owg nye....al-fatihah untuk arwah.....

phill said...

Jth juga airmata bla bc sume komen pmbca n aunty & uncJohan coretkn..it's really sad to miss someone we had missed. Wp xkenal arwah tp sy ingat lg kjdian tu dr media. Utk yg d tglkn oleh arwah esp family, kekwn sek...be strong n setiap kali solat sedekahkn al-fatihah utk arwah. Moga arwah d tptkn antara yg terpilih sptmn yg pernh kalian nmpk dlm mimpi itulah keadaannya. Tersenyum, gembira & tenang. Amin...

phill said...

It's sad to be missed someone we not able to see again. For both parents of late Yasmin..be strong esp for ur kids. May ALLAH bless her in evrythgs she had done. Al-fatihah....

Anonymous said...

Akan sentiasa terkenang kenang dalam kenangan...

Anonymous said...

MasyaAllah.She is beautiful as her name given. Al fateha.

Mohammad Nazimie said...

Asslamualaikum.. 3 jun 2015 genaplah 3 tahun pemergian arwah.. Al-fatihah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...