Monday, September 10, 2012

Mama Rindu Along

Hari ini, 11 September 2012 genap sudah 100 hari along tinggalkan mama, papa dan adik-adik.  Setiap kali mama teringatkan along, pasti airmata mama mengalir walaupun mama dah tanamkan dalam diri jangan tangisi dan sentiasa banyak berdoa buat along, Mama masih tidak mampu menahan kesedihan yang melanda.  Mama, papa, Aunty Dina, adik-adik dan juga kawan-kawan yg mengenali dan tidak mengenali along tidak putus-putus menitipkan doa dan sedekah kan ayat-ayat suci Al-quran buat along disana.   

Banyak kawan-kawan along yg menghubungi mama menyatakan mimpi berjumpa along dan didalam mimpi itu along tersenyum seolah-olah along masih berada dialam nyata.   Kawan-kawan yg tidak mengenali along semasa hayat along juga ada yang bermimpi seolah-olah sudah lama mengenali along;  Mama beranggapan sesiapa yg bermimpikan along, seolah-olah ianya menjadi orang pengantara untuk berkomunikasi dgn mama.

Mama terlalu sebak apabila diberitahu baru-baru ini, Aunty Zira yang mengajar along melafazkan ayat dua kalimah syahadat berMIMPI along berpakaian sama masa along meninggal pada malam kejadian,  along tidak berkata apa-apa cuma tersenyum memandangnya.  Mama beranggapan yang along berterima kasih kepadanya kerana rezeki along menerima kalimah yang berharga beberapa saat sebelum along pergi.

Banyak kenangan dirumah ini yang along tinggalkan, buku-buku sekolah, buku-buku agama, cerita, novel, beg-beg sekolah, beg tusyen, dompet, piano.    Along, along tahu tak, Piano test along Grade 4, along mendapat markah yang tertinggi.   Keputusan peperiksaan pertengahan tahun pun mama pergi ambik sendiri dgn teacher along.   Along mendapat markah yang memuaskan, English dan English for Tech along dapat A, lain-lain pelajaran mama tahu ada yg along minat dan ada yang along tak minat.  Mama tak pernah memaksa  Along dalam bidang akademi sebab mama tahu apa yang along mahukan dalam hidup.   I knew that you remember until your last breath that 'Academic is not everything,  you have to equip yourself with IQ, EQ and SQ.   If no IQ, EQ and SQ are 2 factors that helping you in whatever decision you make for your life'

Hari-hari mendatang, mama akan terus lalui walaupun dalam  kesukaran, doa-doa dari mama yang tiada hijapnya akan menguatkan mama yg satu hari di alam sana nanti, mama pasti akan bertemu along.  Along tenang dialam sana ya, InsyaAllah, Allah maha mengetahui segalanya.


-------------------------------           ALFATIHAH   -------------------------------











186 pengkritik:

Haikal_Cyclone said...

al- fatihah...urmmm

Anonymous said...

Al- Fatihah....urmmmm..banyak bersabar yer auntie..

macikodoksenteng said...

subhanallah . arwah disayangi ramai . smpi harini . doa tak putus2 dikirimkn buat arwah . org y baik . smpi bile2 akan dikenang . insyaallah . syurga buatmu sayang .

Anonymous said...

aunty , sabar yea . . sy pown rindukan arwah . . setiap kali sy rindu arwah , sy akan buka blog nie untuk lepaskan rindu . . sy rindu nk tengok arwah senyum . . :(

Fadzleen Aziera said...

Al Fatihah buat arwah Min :')

akuanakpahang said...

Salam takziah buat keluarga dan Alfatihah daripada kami. akuanakpahang " AKUANAKPAHANG "

wawa ulala said...

al-fatihah..semoga rohnya di tempatkan dikalangan orang yg beriman..amin

Anonymous said...

Sbr ye auntie....sy 1st time n bru je tau hal ni...hope auntie n fmly tbh mghdapi hari2 mendatang...

wawa ulala said...

al-fatihah..semoga rohnya di tempatkan dikalangan orang yg beriman..amin

Anonymous said...

al fatihah......
didoakan arwah bersama org beriman... amin
didoakan auntie agar sentiasa bersabar dan sedekahkan alfatihah setiap kali teringatkn arwah....

are3nz said...

Salam...
Saya bru terbaca mengenai arwah n bru selesai meneroka seluruh isi blog arwah...takziah utk pn. Shaz n kluarga...semoga terus tabah menghadapi dugaan ini...sesungguhnya allah amat menyayangi arwah...maka dia pergi dahulu...semoga rohnya dicucuri rahmat n ditempatkan disisi org2 yg beriman... al-fatihah

Budak Giler Cadbury said...

Al-Fatihah. kuat kan semangat ye auntie. if auntie dan keluarga sedih dia pon mesti sedih kat sana. sabar k auntie

Budak Giler Cadbury said...

Al-Fatihah. kuat kan semangat ye auntie. if auntie dan keluarga sedih dia pon mesti sedih kat sana. sabar k auntie

nurdani said...

al fatihah. semoga arwah berada dikalangan orang beriman. amin.

Anonymous said...

Al-fatihah

Norasyimah Saifullah said...

Al Fatihah Untuk Arwah

Anonymous said...

al-fatihah, sesungguhnya tuhan lebih menyayangi dia, moga dia di tempatkn di kalangan orang2 yg beriman, isyaallah...

Anonymous said...

salam takziah dr kami skeluarga..al-fatiah

rellz said...

Setiap y bernyawa pasti akn merasai mati ..
al-fatihah

rellz said...

Setiap y bernywa pasti merasai mati
al-fatihah

rellz said...

Setiap y bernyawa pasti akn merasai mati ..
al-fatihah

�MiS AyA� said...

al fatihah

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Semoga Rohnya di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman.. & semoga family puan tabah & di beri kekuatan utk melalui saat2 getir ni

ChoColat DonuT said...

Al Fatihah untuk Arwah...

ChoColat DonuT said...

Al Fatihah untuk Arwah..

Siti naddiera said...

Alfatihah. Harap auntie brsabar n bnyk2 brdoa.... Sya sdap rsa prasaan auntie cause sya pun prnh rsa pngalaman yg phit nie.......

Siti naddiera said...

Alfatihah. Harap auntie brsabar n bnyk2 brdoa.... Sya sdap rsa prasaan auntie cause sya pun prnh rsa pngalaman yg phit nie.......

Siti naddiera said...

Alfatihah. Harap auntie brsabar n bnyk2 brdoa.... Sya sdap rsa prasaan auntie cause sya pun prnh rsa pngalaman yg phit nie.......

Ryanash said...

Al Fatihah buat arwah..... Salam takziah buat aunty dan keluarga..... Walaupun saya tak kenal arwah dan aunty.... Saya dpt rasa apa yg aunty rasa... Kehilangan org yg tersayang mmg sukar utk dilupakan.... Apa yg berlaku pada arwah sama seperti yg berlaku pada arwah abg saya 11 tahun lepas.... Hingga kini masih terbayang wajahnya.... Semoga aunty dan keluarga kuat dan tabah menempuh dugaan ini.... Insyallah.... Amin...

cHEnTa TiKa said...

salam... AlFatihah utk Arwah..
semoga Arwah ditempatkan dlm kalangan org2 yg beriman...
semoga aunty n semua ahli keluarga terus sabar...
wlaupun sy xpernah ikuti blog arwah sblm ni.. n ini 1st tyme.. tp sy yakin Arwah disygi ramai...n mereka termasuk sy akan sentiasa berdoa akn ketenangan Arwah di sana..

Anonymous said...

salam takziah,saya arapdapat berjumpa dgn keluarga aruwah min,sebab nie lah satu blog yg mampu buat air mata saya mengalir

Greennnpanda Craft said...

Takziah ye wat auntie & family..
al-fatihah sy sedekahkn wat arwah yasmin..

Woofer Storm said...

Alfatihah..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman..bilalah pula masa kita akan dijemput,semoga kita bersiap sedia dari sekrang... apapun semoga mkcik dan keluarga sentiasa redha dengan apa yang ujian yang allah berikan,insyallah bila tiba masanya kita akan bertemu dengan mereka yang telah meninggalkan kita..

teruskan update blog ini,kerana blog ini mungkin medium untuk lepaskan rindu dengan anak mkcik ye..banyakkan bersabar~

aisyah said...

Today is my first day and my time reading this blog... it hurt and i feel sad.. salam takziah dari saya di Singapore.. to aunty and family stay strong ya

SAFUAN GHAZALI said...

Salam takziah..... Al fatihah buat arwah...moga arwah berada dalam golongan orang yang berima disana insyaalah...

SAFUAN GHAZALI said...

Salam takziah dari saya...moga arwah tergolong dalam golongan orang2 beriman insyaalah..al fatihah...

relevan Sokmo said...

Al Fatihah ..

'' Kematian adalah sebuah perjalanan untuk menuju kepada sebuah kehidupan yang kekal Abadi ''..

Anonymous said...

Al-Fatihah. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.

Anonymous said...

Untie...sy x prnh knl yasmin..tp sy sentiase bace blog die,follow die kt instagram..sy rindu dgn min.....al fatihah...smoge kau tenang kt sane

Anonymous said...

walaupon x prnh mngenali arwah.. tetapi sya dpt mrsa kesedihan yg dialami oleh untie.. ketika membaca sebuah artikal yg menunjukkan takut untuk tidur malam mmbuad kan sya sedar dan berasa tkt trhdap kematian.. kita didunia sementara.. kematian tidakmngenali peringkat umur.. salam takziah dripda sya .. al-fatihah semoga berada disamping org2 yg beriman..

Anonymous said...

al fatiha buat arwah..semoga roh nya dtempat bsama org2 baik..semoga ahli keluarga tabah mghadapi dugaan

Anonymous said...

pada hari ke-100 dia di alam barzakh ni la saya baru kenal dia.. dia, aunty serta family cukup special.. u all so strong.. ujian yg sehebat ini takkan dtg melainkan dgn disusuli dgn hikmah dan rahmat Allah.. blog ini betul2 menyedarkan saya..

Muhammad Helmi said...

AL-FATIHAH......
smoga rohnya ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amin..

Anonymous said...

1st time lawat blog ni and sgt sedih dpt tahu pemiliknya dah meninggalkan kita semua.. Deepest sympathy and may her soul rest in peace.. Be strong to all family members.

Topeng Perak Unmasked said...

Al-Fatihah... Moga ditempatkan bersama mereka-mereka yang beriman...

BeLLa said...

al fatihah semoga rohnya di kalangan org yg beriman amin,,

Afif Rohizan said...

Jangan sebut je Al-FATIHAH, tapi lafazkan dengan ikhlas.

Mimpi orang yang dah meninggal tersenyum itu perkara normal sebab rindu, tapi kalau mimpi orang meninggal dan orang tu berkata-kata maknanya ia datang dari iblis. Wallahualam.

Shazwan Azizan - wanblur said...

semoga adik yasmin dicucuri rahmat dan limpah kurniaNya di sana.. amin.

wanja said...

al-fatihah.. m0ga r0h yasmin dcucuri rahmat dn d tempatkan bersama 0rg2 yg beriman.. amin.

nor azlina said...

Al fatihah...wat keluarga arwah...sy pon pernah merasa kehilangan org tersayang..sabar dn redha..ats ketentuan ALLAH swt..perbykkan doa n baca yassin..insyallah kite mampu menerimanye..semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 beriman,solehah dan sodikin..amin..from tsazlina kemaman trg

nor azlina said...

Alfatihah...takziah utk keluarga arwah jasmin..sabar n redha pd ketentuan dr ALLAH swt..sy pernah rasa kehilangan org tersayang..ayahda sy baru kembali kerahmatullah pd 9/5/12..perbykkan doa dan baca yassin utk arwah agar roh nye di tempatkan dikalangan org2 beriman,solehah dan sodikin..amin.

Mohsin said...

Assalamualaikum.. Saya Sukakan artikel-2 anak aunty even baru kali pertama sy membacanya.. artikel dia byk yg kelakar.. dan byk yg menceritakan suasana persekitaran dgn detail.. biarpun kelakar.. SALAM takziah buat aunty sekeluarga.. sy nk sangat tahu pasal diri yasmin ni.. biarpun sy baru hari ni terbaca artikel yasmin yg sebelum ni.. sy nk knal dia.. :) cuma sy pohon satu je.. segala perkara yg menonjolkan aurat arwah.. dari segi gambar, video , atau lagu-2 elok delete.. :) utk kemaslahatan arwah.. kalu nk simpan biar utk tatapan aunty sekeluarga.. :) Jaga Diri Ye Aunty ! :)

Miza iza said...

Al fatihah semoga roh nya dicucuri rahmat... harap family yasmin tabah dan sabar menghadapi dugaan.. :)

zaxx said...

al-fatihah buat allyarhamah..semoga ditempatkan dalam kalangan orang yg beriman..amin.. diharap puan bersabar dan berdoa kesejahteraannya di sana..

Cempaka Biru said...

Semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman...

QASEH MANSYA said...

al fatihah..
semoga arwah ditempatkan dikalangan org beriman..

http://www.qasehmansya.blogspot.com/2012/09/kisah-yasmin-hunwick.html

QASEH MANSYA said...

alfatihah

http://www.qasehmansya.blogspot.com/2012/09/kisah-yasmin-hunwick.html

Cik Eka said...

AL Fatihah..auntie,sedih rasanya baca entry ini..menitis air mata eka baca..walaupun tak kenal,tapi kesedihan tu terus ada...

Dkna Abza said...

al fatihah ..

~~zana@pb~~ said...

Al fatihah utk arwah dan slm takziah dari akak. Sebenarnya dpt tau blog ni dr Shahril Kadir. Allah lebih menyayanginya, sabar ye....mudah2an dia ditempatkan bersama org yg beriman.

Eazy Izzuddin said...

Al Fatihah .. ;')

Anonymous said...

Takziah......alfatihah....

Anonymous said...

memanglah sedih. menangislah jika itu dpt melegakan tapi terlalu banyak menangis akan menyakitkan. Al fatihah buat arwah. semoga rohnya ditempatkan bersama sama orng beriman. aminnnn. dpt melafazkan syahadah sebelum putus nafas adalah satu nikmat yang tiada nilainya. bersyukurlah dan jgnlah bersedih lagi ya.

ayu jue said...

takziah buat ahli keluarga arwah..semoga rohnya dicucuri rahmat..

Anonymous said...

AL - FATIHAH
semoge tenang di alam sana .

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Ya Allah sedihnya.. Teringat arwah sepupu saya yang juga meninggal pada usia 17 tahun sebelum menduduki SPM. Al-Fatihah untuk arwah..:( http://www.aimisyahirah.com/2011/07/pemergianmu-amat-merentap-tangkai-hati.html

Qistina Zulkhifle said...
This comment has been removed by the author.
Shikinhamid Shikinhamid said...

al-fatihah utk fmily arwah jasmin,mati itu pasti

Qistina Zulkhifle said...

assalamualikum aunty..
saya baru kali pertama saya membaca blog ni.. takziah daripada saya unt aunty sekeluarga.. saya doakan agar arwah ditempatkan bersama hamba-Nya yang beriman dan bertakwa..saya akan terus membaca dan menyokong blog ni menerusi penulisan aunty..

Shikinhamid Shikinhamid said...

al-fatihah utk arwah fmily jasmin,auntie sabar k,stiap yg hidup pasti akan mati jua.mati itu pasti

Mohd Faizal Rosdei said...

Al-Fatihah... dariNya kita datang.. kepadaNya kita kembali... Allah lebih menyayangi arwah dan memanggilnya kembali awal..

Harap keluarga arwah tabah menghadapi dugaan dan kehendakNya..

Amin...

Anonymous said...

sebenarnya malam tu apa yg jd aunty? dia keluar dengan siapa malam tu?

feeza fauzi said...

Alfatihah..
saya baru tahu siapa Yasmin sebenarnya..walaupun ni first time baca blog arwah, tapi rasa terkilan sebab beliau pergi di waktu usia yang muda..Allah lebih menyayanginya

Aunty, saya pun anak sulong..Mak saya pun selalu bagitau yang anak sulong la harapan keluarga,contoh teladan untuk adik2..bile baca coretan aunty pasal arwah, saya terus teringatkan mak.hati saya terdetik."macam mana la mak kalau saya tiada nanti".. saya nak hidup lama, nak jaga mak & ayah bile dah tua nanti..mungkin tu harapan arwah pada aunty..
Saya doakan aunty dan keluarga tabah lalui hari-hari esok.Semoga ade sinar menyinari hidup aunty..

Al fatihah untuk arwah

Anonymous said...

untuk kebaikan arwah, seelok2nya, buanglah gambar2 arwah sama ada dalam fb atau blog, dibimbangi ada gambar-gambar yang mendatangkan dosa secara berterusan kepada arwah( cthnya, gambar free hair, just cnth, bkn menuduh arwah), apa2 pun, semoga ALLAH mengampunkan dosa-dosa arwah & dosa kita semua, insyaALLAH..

Anonymous said...

Alfatihah..

sarah said...

al-fatihah bt arwah smg rohnya tng di sn bt seluruh ahli keluarga sbr dan rela kn pemergiannya,

CT @ Acik Na said...

Rs sedih menebal bila bc n3 ni....sy seorang ibu dan sy faham perasaan seorang ibu....sedangkan kalau anak sakit pun saya dah xtentu hala...inikan pula.....hmmmmmm....
Semoga roh anak puan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman dan Allah memudahkan segala urusannya disana. Insyaallah....buat keluarga puan pula, takziah.

Anonymous said...

Surah al-Baqarah ayat 216 : "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui".

Huraian:
Sseungguhnya sesuatu perkara itu hakikat sebenarnya Allah Maha Mengetahui. Baik atau buruk sesuatu perkara itu ianya adalah di dalam ilmu Allah. Yakinilah jika sesuatu doa atau hajat tidak ditunaikan-Nya ada sesuatu yang lebih baik akan diberi Allah S.W.T. sebagai penganti apa yang kita hajatkan. Jika tidak dapat di dunia, nanti di hari akhirat Dia akan memberkannya kepada kita, oleh itu berbaik sangkalah kepada-Nya. —

Cik MimieYSyamimI said...

al-fatihah....
sy ad pd hr kejadian itu...
sy merupakan bks trainee kpd puan zainab kwn kpd en johan...
semoga arwah tenang di sana..
and hope aunty n keluarga tabah menghadapi dugaan...

Anonymous said...

Allah s.w.t berfirman yang bermaksud:

“Sesungguhnya Tuhan kamu ialah Allah yang menjadikan langit dan bumi dalam enam masa kemudian Dia bersemayam di atas Arasy mentadbirkan segala urusan. Tidak ada sesiapa pun yang dapat memberi syafaat melainkan sesudah diizinkan-Nya. (Yang bersifat demikian) itulah Allah, Tuhan (yang memelihara dan mentadbirkan keadaan) kamu; maka tunduklah dan taatlah kamu kepada perintah-Nya; patutkah kamu setelah mengetahui kenyataan yang tersebut tidak mahu mengingati-Nya? Kepada-Nyalah kembalinya kamu semua, sebagai janji Allah yang benar. Sesungguhnya Dialah yang memulakan kejadian sekalian makhluk, kemudian Dia mengembalikannya (hidup semula sesudah matinya), untuk membalas orang-orang yang beriman dan beramal soleh dengan adil dan orang-orang yang kafir pula, disediakan bagi mereka minuman dari air panas yang menggelegak dan azab yang tidak terperi sakitnya, disebabkan mereka ingkar dan berlaku kufur. Dialah yang menjadikan matahari bersinar-sinar (terang-benderang) dan bulan bercahaya dan Dialah yang menentukan perjalanan tiap-tiap satu itu (berpindah-randah) pada tempat-tempat peredarannya masing-masing supaya kamu dapat mengetahui bilangan tahun dan kiraan masa. Allah tidak menjadikan semuanya itu melainkan dengan adanya faedah dan gunanya yang sebenar. Allah menjelaskan ayat-ayat-Nya (tanda-tanda kebesaran-Nya) satu persatu bagi kaum yang mahu mengetahui (hikmat sesuatu yang dijadikan-Nya). Sesungguhnya pada pertukaran malam dan siang silih berganti dan pada segala yang dijadikan oleh Allah di langit dan di bumi, ada tanda-tanda (yang menunjukkan undang-undang dan peraturan Allah) kepada kaum yang mahu bertakwa.” (Yunus: 3-6)

Nicole

Zura Anif said...

Al-fatihah buat arwah...semoga arwah ditempatkan dikalangan yg solehah...sy hrap aunty sekeluarga tabah hadapi semua dugaan ini....

Zura Anif said...

Al-fatihah buat arwah...semoga arwah ditempatkan dikalangan yg solehah...sy hrap aunty sekeluarga tabah hadapi semua dugaan ini....

Ray_Stryder said...

Salam takziah buat aunty sekeluarga, saya berhajat ingin menziarahi aunty sekeluarga .boleh aunty emailkan alamat dan num contact aunty ke email sayer kindly.nie email sayer.mohdfadzlisyam@yahoo.com

Kartunis Damas said...

Assalamualaikum dan salam Takziah buat Puan dan Keluarga, atas pemergian Adik Yasmin. Semoga rohnya di tempatkan bersama orang yang beriman dan kalangan ahli Syurga. Al-Fatihah..Amin!
Insyaallah jikalau kami ke Langkawi. kami akan melawat pusara arwah..salam.

encik iqram said...

Alhamdulillah arwah dah selamat hal duniawi dan yang tinggal sedekah berterusan dari kita. Yang tinggal cuma kita yg masih bergelut dgn dosa saban hari. Harap ibu arwah tabah dan siapa yg sayangkan arwah tak lupa untuk menyedekahkan al-fatehah..assalammuailaikum.

lalatbuzz said...

Alfatihah semoga arwah nye di tptkn dgn org org yg beriman aminnnn.

lalatbuzz said...

Alfatihah semoga arwah nye di tptkn dgn org org yg beriman aminnnn

lalatbuzz said...

Alfatihah semoga arwah nye di tptkn dgn org org yg beriman aminnnn.

sare ared said...

amin.
alfatihah.

semoga arwah ditempatkan dengan orang orang yang beriman dan mendapat shafaat nabi muhammad s.a.w ..amin.

ikmal aizat said...

Kematian tidak boleh di hlang............bersabarlah dia tenang diatas sana..............kami warga PSSGM mengucpkan takziah............semmga arwah ditempatkn dngan orang yang beriman.....

Anonymous said...

sedihnyee...saya bru bca sume entry arwah...cntik sgt dia...semoga rohnya dicucuri rahmat...aminn...al fatihah...

Anonymous said...

Al-fatihah buat arwah.

Captain said...

SEMUGA ALLAH SWT MENCUCURI RAHMAT KEATAS ROHNYA.AMIN. AL-FATIHAH

Anonymous said...

menitis airmata bila membaca blog ini. walau tidak mengenali ...al-fatihah buat arwah...semoga rohnya ditempatkan di jannah...amin

Anonymous said...

Al-Fatihah..smga arwah ditempatkan dikalangan org2 beriman..amin..

MisZNinA said...

Al-fatihah..semoga arwah dicucuri rahmat..dan ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..

Ririey Zaries said...

Assalamualaikum Aunty Sazlina.. Riey bru je dgr psl anak Aunty dlm My News Hub & honestly even though I never met her before, I'm feel very touching with the story. Salam takziah ya. Harap Aunty & keluarga tabah & sabar dlm m'hadapi dugaan ni.

xRZx

Ririey Zaries said...

Assalamualaikum Aunty Sazlina.. Riey bru je dgr psl anak Aunty dlm My News Hub & honestly even though I never met her before, I'm feel very touching with the story. Salam takziah ya. Harap Aunty & keluarga tabah & sabar dlm m'hadapi dugaan ni.

xRZx

Mr. J said...

Takziah daripada Sahabat Bloggers Dari Sarawak.

kae meelo said...

stumble upon this blog. sedih juga. but i guess shes at wayy better place. al-fatihah. semoga auntie and family sekeluarga tabah.

Nisa Nasuha said...

Al-Fatihah buat arwah. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Aunty sabar ya.. insyaAllah arwah tenang di alam sana :')

budak ganu said...

Al-fatihah........

arekimhakimvoldemort said...

al-fatihah buat arwah...auntie banyakkn bersabar yer...ALLAH sygkn dye ....

Anonymous said...

al-fatihah buat arwah...auntie banyakkn bersabar yer...ALLAH sygkn dye ....

masree kamarudin said...

semoga damai dinda arwah disana..al fateha.

masree kamarudin said...

semoga damai dinda arwah disana..al fateha.

qiena said...

al-fatihah...bawak banyak bertenang ye pada keluarga arwah..

naqib buden said...

salam takziah buat arwah...walupun sy tidak mengenali arwah tetapi selepas saya menbaca kisah pemergiannya,saya berasa simpati dan saya bangga dgn ibu arwah sebab aunty seorang yg tabah hadapi pemergiannya..semoga keluarga aunty bahagia dan semoga roh arwah dicucuri rahmah...amin....Al-Fatihah.

cercita story said...

takziah buat kluarga arwah .. al fatihah .. smoga arwah d tmptkan bsma org2 yg beriman ..

RishahlanMkamal said...

askum aunty. first of all. saya baca blog nie.. saya terasa sedih sgt dengan berita. ya walaupun baru mengetahui.. apa2 aunty tabah kuatkan semangat ok.. moga2 arwah tenang dan berada bersama2 orang yg beriman. amin.

Anonymous said...

askum aunty. first of all. saya baca blog nie.. saya terasa sedih sgt dengan berita. ya walaupun baru mengetahui.. apa2 aunty tabah kuatkan semangat ok.. moga2 arwah tenang dan berada bersama2 orang yg beriman. amin.

Alvian Dega said...

Alfatihah.. :')

Alvian Dega said...

Alfatihah.. :')

Anonymous said...

Salam,aunty.sy baru je terjumpe blog ni beberape jam yg lepas. sy sempat menyelak sikit and faham situasi yg berlaku. sy hanya mampu menyedekahkan al-fatihah saje waktu tu. then sy keluar mkn bersama2 kawan2. selepas itu sy ke pekan utk membeli brg, ketika traffic light di bhgian bertentangan bertukar merah, turn bhgian sy utk bergerak. syukur Alhamdulillah,Allah masih panjangkan usia sy, sy terselamat drpd dilanggar sebuah kereta yg tiba2 laju dr arah bertentangan walaupon lampu sudah bertukar merah. saat tu, sy terkilan,terkejut,terbayang sy tercampak dilanggar, tersadai di tepi jalan,berdarah2, terbaring di atas katil,famili menangis menggerumuni sy.saat tu jugak sy menangis kerana tidak tersangka sy nyaris2 kehilangan nyawa. di saat itu jugak, baru sy paham, betapa cekalnya,kuatnya hati aunty dan famili menghadapi dugaan ini dgn menyambung nukilan blog ini semata-mata untuk meneruskan perjuangan dan minat arwah.andainya ditakdirkan ajal sy smpai di sini saje, mapu ke famili sy utk menjadi tabah spt famili aunty? walaupon sy tak mengenali arwah tapi sy dpt bayangkan betapa baiknya arwah seolah-olah sy amat mengenali arwah. sy terasa spt amat rapat dgn arwah.beruntung arwah mempunyai famili spt aunty,uncle,dan anak2. apa yg hanya sy mampu lakukan ialah doakan kesejahteraan aunty dan famili, doakan arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman dan dicucuri rahmat. sy doakan agr aunty dan famili mampu bersabar di atas setiap dugaan dariNya.Amin. :)

Lisa said...

Al-fatihah...Sedihnya...nak menangis rasanya tsk tsk tsk

adi adlee said...

yang pergi tidak akan kembali....itu lah yang sering di ungkapkan...mudah mengungkap...sukar menanggung....tetapi hakikatnya tetap harus di terima...arwah pergi hanya di mata tetapi saya pasti kekal di hati aunty dan keluaga...saya di sini ucapkan takziah pada keluarga aunty dan lafazkan al-fatihah kepada arwah...semoga pemergiannya dan urusannya dipermudahkan dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..insyallah..

Deqla manjew said...

Al-fatihah... Allah lebih sygkan dia..sabar byk2 yer.. sy followed sini...

♥Nurul Honey♥ said...

Auntie..
Bersabarlah... dugaan Allah buat kita ingat pada Yang Maha Esa .. Allah turunkan ujian satu hari kita akan bertemu juga...
11 Sept 2012 juga.. genap anak saya setahun sebulan dan pemergian nenek .. di lahirkan 11Aug11 (11 Ramadhan 1432H) pukul 5.24am .. saya juga menerima ujian sangat pahit utk ditelan , dengan berita pemergian nenek pada pkl 11.05 am.. dia umpama ibu kerana dia yang membesarkan saya setelah ibu bapa saya bercerai.. jadi saya anggap anak saya ialah pengganti dan pengubat luka di hati saya... bersabar lah buat aunty & uncle sekeluarga.. Yasmin sungguh cantek!!

mnf said...

alfatihah buat arwah..menangis saya baca post ni..saya baru 2 minggu kehilangan abang kandung yg satu2nya abang yg saya ada di dunia ni..abang saya meninggal bukan kerana penyakit atau kemalangan. Dia pergi secara tiba2 hingga hari ni hospital tak pasti puncanya. Meninggal di atas kerusi depan komputernya..hanya Allah swt saja yang tahu..Sememangnya itu janji mereka kpd Allah swt yang mana mereka akan kembali menghadapNya..Kpd famili arwah, insyaAllah satu hari nanti kita akan jumpa mereka yang hilang dari mata kita..mereka ada cuma terpisah sementara saja dengan kita..Percayalah aunty ketika Allah ambil sesuatu yang kita sayang, sedarlah bahawa Allah hanya buka tangan kita untuk menerima sesuatu yang lebih baik..ketika ini, air mata bercucuran keluar kerana saya rindu sgt arwah abang yang sentiasa senyum walaupun dia sakit.

Raje Sayuti said...

Al-fatihah..semoga diaa ditempatkan dikalangan org yg beriman..semoge kelluarge dye tabah menghadapi semua ini..ade hikmat sebalik yg terjadi

Raje Sayuti said...

Al-fatihah..semoga diaa ditempatkan dikalangan org yg beriman..semoge kelluarge dye tabah menghadapi semua ini..ade hikmat sebalik yg terjadi

Ietams said...

Salam takziah buat aunty sekeluarga.
Take care

LittLe Erynn's said...

asl kak..saya baru baca info ni..
law akak x keberatn..boleh x stori sikit tentang sebelum kejadian tu..maksud saya..apa yang arwah buat sebelum dia keluar dgn kawan2..ada perubahan2 yg pelik ke..percakapan terakhir ke..dan saya nk tahu sgt...kenapa arwah di luar rumah pada waktu malam2 macam tu?...harap2 sgt akak x terasa atau fikir yg bukan2 tentang soalan saya...saya cuma berminat utk tahu tentang sebelum kejadian tu je.terima kasih....;-)....

Ahmad Alfian said...

Al-Fatihah. Moga roh nya dicucuri rahmat.. Dan ditempatkn di golongan orang yg beriman. Amin :')

amlyn chuuky said...

Al Fatihah bt arwah.. semoga roh nyer dicucuri rahmat...

sungguh terharu bila serong ibu mampu menyambung aktivi anak nyer dan berkongsi segala nyer...

semoga puan sekeluarga terus tabah menghadapinyer... Insyallah...

Anonymous said...

al-fatihah dan salam takziah.. Semoga berjumpa kita di padang masyar kelak..

Anonymous said...

al-fatihah.zmoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkn di kalangan org2 beriman.amin....

Anonymous said...

Assalam , saya baru terbaca kisah arwah .. Semoga aunty tabah dengan dugaan ni .. Al-fatihah .. Dan moga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman .. InsyaAllah ..

Walicinta said...

Al'fatihah semoga aruah tenant Di alam sana.. ( TaichoRexzen

Walicinta said...

Al'fatihah semoga aruah tenant Di alam sana.. ( TaichoRexzen

Mumtazah TJ said...

Salam..
Pertama kali membaca penulisan blog arwah trus jatuh cinta.. Allah lebih mnyayangi arwah.. Kita redha dan doakn utk dia.. Al-fatihah..

Mumtazah TJ said...

Salam..

Pertama kali membaca blog penulisan arwah trus jatuh cinta.. Allah lbh sygkn arwah.. Semoga arwah ditempatkn dikalangan org2 yg beriman.. Kita di dunia hanya mampu mendoakn.. Al-fatihah..

rose red said...

alfatihah, wpun saya tak mengenali arwah saya doakan semoga roh arwah dirahmati Allah s.w.t.. Amiin..

Nur-nba said...

Assalamualaikum dan salam takziah diucapkan buat sekeluarga arwah Yasmin.. Sangat sedih membaca tulisan ibu arwah.. Menitik air mata dan sebak.. Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.

Semoga Puan dan keluarga tabah dan sabar dalam menempuh hari2 mendatang tanpa arwah di sisi. Kami doakan arwah ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman. Ternyata ramai yg mengingati dan mengasihi arwah, namun Allah lebih menyayangi arwah.

Semoga roh arwah dicucuri rahmat .. Amin.
Al-Fatihah.

Lee Aziz said...

[1] Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.


[2] Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.


[3] Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.


[4] Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).


[5] Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.


[6] Tunjukilah kami jalan yang lurus.


[7] Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.

Moga arwahyarhammah ditempahkan bersama para syuhada dan orang solehin

Orang yang kekal baik walaupun telah tiada namanya tak pernah mati.

Anonymous said...

salam ,

kali pertama saya baca kisah arwah , saya sebak sangat .. dan saya suka tengok wajah arwah .. cantik sangat .. syurga buat arwah .. amin .

Anonymous said...

alfatihah.semoga aunty sntiasa tabah dgn dugaan ini.sememamngnya arwah seorang yg amat disenangi dan disayangi ramai.

Mohd Mazwan said...

Assalamualaikum aunt...
pertama sekali al-fatihah kepada arwah... walaupun saya seperti rakan2 yg bru sahaja mengenali arwah melalui blog ini merasa arwah sangat mesra orangnya kan..? sedangkan kami yang tidak mengenali arwah dengan rapat dapat merasa kehilangan arwah, aptah lagi aunty and ahli keluarga yang lain.. dengan cerita yang aunty tulis, sy yakin arwah pergi dengan tenang tanpa beban... seperti yang sy paham kalimah shahadah adalah kunci syurga, arwah tersenyum bermkna arwah pergi bersama kunci syurga ditangan.. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman.. amin,InsyaAllah...

Mohd Mazwan said...

Assalamualaikum...
pertamanya saya sedekah al-fatihah kepada arwah.. sy baru sahaja mengenali arwah melalui blog ini.. drpd ap yg sy bc n thu arwah mesra orgnye kn, sy rse org yg bru mngnalinya pn merasa ap yg sy rse.. lg 1 seperti mana yang aunty tulis pasal aunty zira.. ap yg sy tahu kalimah syahadah adalah kunci syurga.. jika arwah tersenyum,sy dpt merasakan yg arwah pergi dengan tenang bersama-sama kunci syurga di tangan.. kite berdoalah agar beban arwah di ringan... maaf jika ap yg sy tulis ad yang terasa... :)..

haqiem said...

salam.... 1. sy nak ucpkan takziah n smoga roh beliau dtempatkan di kalangan orang solehah n beriman. 2. alfatihah 3. sy harap puan sekeluarga bersabar keatas pemergian arwah.

anak puan sangat lah comel n periang. sy suka baca blog arwah. sy dah hbs baca dah blog arwah. saya harap puan bersabar dengan ujian yg ditentukan kepada puan sekeluarga. dugaan yang Allah tentukan mesti ada hikmahnya puan. saya juga pernah rasa cam puan rasa. sy kehilangan kakak sy yg tersyang. tp sy terima hakikat arwah kak sy x kan kembali agy.mak saya pon macam puan juga. hari2 dya nanges selepas slt. tp dia sentiasa mendoakan arwah. puan pon kena terima hakikat juga. kita yang msih hdup perlulah jalani hidup ini dengan sempurna. sentiasa igt Allah n lakukan suruhanNya. pe pon hdup mst ditruskan. jjgn putus asa. sygi lah anak2 puan yg msih hidup ni. itulah penganti arwah. walopon x sma ttpi darah yg mengalir ttp sama puan. terima kasih puan yg membaca comment sy yg x seberapa ni. bye. salam

haqiem said...

salam.... 1. sy nak ucpkan takziah n smoga roh beliau dtempatkan di kalangan orang solehah n beriman. 2. alfatihah 3. sy harap puan sekeluarga bersabar keatas pemergian arwah.

anak puan sangat lah comel n periang. sy suka baca blog arwah. sy dah hbs baca dah blog arwah. saya harap puan bersabar dengan ujian yg ditentukan kepada puan sekeluarga. dugaan yang Allah tentukan mesti ada hikmahnya puan. saya juga pernah rasa cam puan rasa. sy kehilangan kakak sy yg tersyang. tp sy terima hakikat arwah kak sy x kan kembali agy.mak saya pon macam puan juga. hari2 dya nanges selepas slt. tp dia sentiasa mendoakan arwah. puan pon kena terima hakikat juga. kita yang msih hdup perlulah jalani hidup ini dengan sempurna. sentiasa igt Allah n lakukan suruhanNya. pe pon hdup mst ditruskan. jjgn putus asa. sygi lah anak2 puan yg msih hidup ni. itulah penganti arwah. walopon x sma ttpi darah yg mengalir ttp sama puan. terima kasih puan yg membaca comment sy yg x seberapa ni. bye. salam

Asyraf said...

Assalamualaikum, mak cik, takziah atas pemergian arwah, saya x mengenali arwah tp saya sering membaca blognye dan sudah lama x saya singgah di blog ni.Terkejut dan terpinga2 atas apa yang terjadi. Semoga roh arwah sentiasa dicucuri rahmat...

Dadan Darmawan said...

Assalaamu'alaikum...
Al-Fatihah buat arwah, semoga ditempatkan di tempat yang mulia disana.

Salam hangat dari Tasikmalaya-Indonesia

ainn honey said...

Salam , Walaupon Saya Tak Kenal Yasmin , Tapi Bila Baca Blog Dia Rasa Macam Dah kenal Sangat . Tktahu Kenapa .. Bila Bace Blog Dia Memang Mnyentuh Hati And Tak Rase Bosan .. Dapat Tahu Dia Meniggal Pon Sebab Terbaca Tentang Kematian Dia .. Ya Allah , Sedih Sangat . Arwah Betol-2 Sempurna Dalam Segalanya .. Tapi Allah Lebih Sayang Dia kan ? Teringin Nak Ke Pusara Arwah . Tapi Saya Duduk KL . Ape pun . Takziah Utk Keluarga Yasmin . Kehilangan Dia Buat Semua Orang Terasa Walaupon Yang Kenal / Tak . Al-Fatihah Buat Arwah . Moga Dia Ditempatkan Dengan Org² Yang beriman . Amin ~

ainn honey said...

Salam , Walaupon Saya Tak Kenal Yasmin , Tapi Bila Baca Blog Dia Rasa Macam Dah kenal Sangat . Tktahu Kenapa .. Bila Bace Blog Dia Memang Mnyentuh Hati And Tak Rase Bosan .. Dapat Tahu Dia Meniggal Pon Sebab Terbaca Tentang Kematian Dia .. Ya Allah , Sedih Sangat . Arwah Betol-2 Sempurna Dalam Segalanya .. Tapi Allah Lebih Sayang Dia kan ? Teringin Nak Ke Pusara Arwah . Tapi Saya Duduk KL . Ape pun . Takzziah Utk Keluarga Yasmin . Kehilangan Dia Buat Semua Orang Terasa Walaupon Yang Kenal / Tak . Al-Fatihah Buat Arwah . Moga Dia Ditempatkan Dengan Org² Yang beriman . Amin ~

HUSAIRI HANAFI said...

al-fatihah buar arwah..moga arwah dan keluarga bertemu di syurga nanti...=)

laskar pelangi said...

Al-FATIHAH.
Semoga arwah tenang di sana^^

Anonymous said...

salam puan, saya pernah rasa kehilangan rakan baik dalam kemalangan. saya faham. mati sbb kemalangan ni x dijangka. tiba2. tapi puan, ada baiknya tutup blog ni. yg sudah tu sudahla. ada hikmah. mungkin ada aib dy yg perlu kita jaga. lagi satu maafla jika saya terkasar, rakan2 arwah pun meninggal, ada baiknya kalau sama2 sedekahkan al fatihah buat anak puan dan rakan2nya. saya lebih kesiankan rakan2nya yg turut jadi mangsa. alfatihah.

Busyra Bt Takiyudin said...

Al-fatihah, semoga ditempatkan ditempat org beriman... amin.. :)

Anonymous said...

Al-Fatihah..semoga roh arwah tenang dn berada dikalangn org yg beriman..Amin..

iTU AKHiL said...

assalamualaikum..
sayu bila baca blog ni..
semoga keluarga arwah terus tabah..
Al-fatihah utk arwah.

hafizan cemboy said...

Al-fatihah untk beliu..ya allah kuat kn la hati keluarga yg d tngl kn nya ini....

hafizan cemboy said...

Tatap tabah..dn selalu br do'a untk arwah..

◆ KazaMpon ◇ said...

Ya Allah,, Kon tersentuh pas baca blog ini... walaupun kon tidak mengenali arwah, kon bnar2 sedih atas kehilangannya..kon slalu berharap bisa menjadi kuat seperti aunty..kerana kon jg tlah kehilangn 2 orang yng pling konan syang dlam waktu2 terdekat ini.. :,( . . Konan akn slalu sedekahkan alaftihah buat arwah sstiap kali kon singgh dan membaca blog ini..

hafizan cemboy said...

Al-fatihah untk arwah...kita dtang dari nya...dn kepada nya lah kita kmbali...semoga beliu tnang d alam sama...amiin

hafizan cemboy said...

Al-fatihah utk arwah...kita dtng dri nya...dn pada nya lah kita kmbali...semoga beliu tnang d allam sana...amiinn

dj said...

alhamdulillah, moga arwah ditempatkan didalam kalangan orang yang beriman.amin...

Anonymous said...

takziah buat family ..walaupun ni first tym sy baca block dia .smoga roh beliau aman dah tenang di sana .IsyaAllah .Al Fatihah .

ELeEa said...

Assalammualaikum

Al-Fatihah buat anak gadis aunty...sungguh cantik dan berbakat orgnya...semoga pemergiannya dicucuri rahmat dan buat Aunty sekeluarga...tabahlah.Ada hikmah disebalik semua kejadian.. AMIN

mem manizs said...

al-fathihah... banyak2 bersabar k..semoga arwah tenang d alam sana,,,aMINN

mem manizs said...

al-fathihah

Umie Faudzi said...

Saya tak pernah kenal pun siapa arwah . Tapi saya turut bersedih atas pemergiannya . Saya ada buad entry about arwah . Saya turut rasa kehilangan arwah :'( . Bersabar ye aunty . Semoga arwah ditempatkan dengan orang-orang yang beriman .

http://randomrisme.blogspot.com/2012/09/something-makes-me-feel.html

Ahmad Syafiq said...

SALAM KEPADA KELUARGA AUNTY SAZ DAN UNCLE JOHAN..SALAM TAKZIAH..UTK AUNTY SEKELUARGA...SY PERNAH BACA CERITA ARWAH CUMA TAK INGAT KAT MANA..DIMANA UNCLE JOHAN TERKILAN SEBAB MEMARAHI ARWAH DAN ARWAH MERAJUK...DAN SY XPERNAH TAHU..BHWA ARWAH ADALAH YASMIN..SY TERTARIK DENGAN KISAH ARWAH..SEBAB RAMAI ORANG SHARE..SEHINGGA HARI NIE..BILA TUAN EMPUNYA BLOG CERITA.http://initentangaku-initentangaku.blogspot.com/2012/09/lagenda-selepas-mahsuri.html .BRU SY INGAT KISAH YG SAYA BACA ADALAH ARWAH YASMIN...SUNGGUH TRAGIS KEMALANGAN.TU..TP APAKAN DAYA ALLAH SWT LEBIH MENYAYANGI ARWAH...SY HARAB AUNTY SEKELUARGA TABAH MENGHADAPI KEHILANGAN UR BELOVED DAUGHTER...SEKIAN...SALAM..TAKZIAH..DAN AL-FATIHAH UNTUK ARWAH DAN RAKAN2..

YasminJHunwick said...

ASSALAMUALAIKUM WBT, Aunty dan Uncle ucapkan ribuan tq kepada semua yg membaca dan komen diruangan ini. Syukur Alhamdulillah bagi kami sekeluarga diatas keperihatinan semua dan membuatkan hati ini terubat dgn kata-kata semangat dan doa2. Terus-terang Aunty dan uncle ingin berjumpa secara personal dgn semua yg memberi komen samada di blog kami, bloggers lain, rakan fb dan twitter dan di lain2 maklumat. InsyaAllah kalau ke Langkawi, hubungi lah kami dan jika kami pulang ke Semenyih/Kajang, kami akan beritau. Tiada apa yg boleh kami balas selain doa kami agar Allah swt membalas kebaikan pendoa semua. Kepada sesiapa yg juga kehilangan saudara-saudara yg dekat dan jauh, sahabat handai yg tersayang, kami mengucapkan Takziah. Tiada apa yg kekal di dunia ini, kita semua bakal kembali kepadaNya. Alfatihah

Nana said...

Jantung aku berdegup dengan agak ganjil mungkin juga terjadi kepada orang lain, sebab Kita sedang menatapi apa yang arwah telah tinggalkan seperti gambar dan ayat-ayatnya. Seperti dia masih ada!

blog usang said...

Alfatihah...moga Allah Mencucuri Rahmat pada Along....dan ditempatkan bersama2 orang2 soleh..Aamin..

sesengal_ubi said...

hye aunty saya baru baca blog pasal arwah..for me arwah is a happy go lucky girlz.. Al-FATIHAH buat arwah dan takziah untuk aunty..i hope aunty tabah..

sesengal_ubi said...

hye aunty saya baru baca blog pasal arwah..for me arwah is a happy go lucky girlz.. Al-FATIHAH buat arwah dan takziah untuk aunty..i hope aunty tabah..

Saraheyy said...

Al-Fatihah kpd Arwah YasMin,, ouh,,kebtulan sy terbce (NST) hari ni n ade info pasal arwah n terus sy google.. nice person n nice blog.... semoga aunty tabah ya.. takziah buat keluarga arwah ...

Anonymous said...

aunty..
asalamualikum...
sy juz baca entry ni..
sy doakan smoga arwah dtmpatkan dkalangan org yg beriman n semoga arwah sntiasa brada d sisi Nya..
SY juga baru mrasa kehilangn tapi mungkin x sama sperti aunty rasa..
semoga aunty sekeluarga lebih tabah.. dan semoga aunty jg dpt mndoakn sy..aminn..
~emalina

Anonymous said...

Terasa kehilangannya walau tdk mengenalinya,,,tmpang senyum bla bca entry2 dia yg cute yet funny

dEdEQ dE wIshEs said...

BACA ENTRY NI TETIBE SY KUARKAN AIR MATA .. YA ALLAH .. SEMOGA ARWAH D TEMPATKAN D KALANGAN ORG2 YG BERIMAN .. TAKZIAH AUNTY SEKELUARGA .. AL-FATIHAH

anas989 said...

Salam...sya bru taw psal arwah hari nie .. Harap aunty and uncle tabah .. Kami smue akan mndoakan kesejahteraan arwah disana supaya arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman ...

Anonymous said...

Al fatihah.

aliya elyana said...

salam...sy baru terbaca kisah arwah..sesiapa yg baca pasti sebak...:'(...semoga rohnya dicucuri rahmat...amin...pada aunty bnyakan bersabar...yg pergi ttp akan pergi dan tidak akan kembali...kita mesti teruskan hidup dan tabah mnghadapi knyataan ini...al-fatihah

Anonymous said...

assalamualaikum.. saya bru je bca blog kisah arwah hari nie.. sapa yg baca mesti sebak.. :( semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama-2 dgn org beriman.. amin.. aunty, byk bersabar ye.. al-fatihah..

*arwah mmunyai rupa yg cantik.. :)

CJ55 said...

Ketabahan anty menbuat kn saya terharu.. Semoga arwah dtempatkan dgn org2 yg beriman..

marsya said...

Al-Fatihah buat arwah. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Aunty sabar ya.. insyaAllah arwah tenang di alam sana :')arwah disayangi ramai . smpi harini . doa tak putus2 dikirimkn buat arwah . org y baik . smpi bile2 akan dikenang . insyaallah . syurga buatmu dik...

Sara Mahayuddin said...

AUNTY SAZ , NAK FACEBOOK AUNTY BOLEH ?

Anonymous said...

AUNTY SAZ , NAK FACEBOOK AUNTY SAZ BOLEH ?

YasminJHunwick said...

fb aunty Sazlina Shah

Azryieen Azyiez (azrin aziz) said...

salam, aunty saye nak ucapkan takziah untuk aunty sekeluarge.banyakkan bersabar. insyaAllah arwah akan ditempatkan bersame orang2 yang beriman. AMIN~~~

cpus_purai said...

Salam...sbnrnya sy xteacher arwah at SMKK...sekejap ja smpat kenal arwah.and sy jg pengawas exam SPM thn lepask at SMK Mahsuri pusat 1-di dewan...everyday sy yg isikan kertas jwpn arwah...hari pertama bergenang air mata...sy duduk di kerusi arwah..Dan terasa nk snap pic n nak upload...Tp risau tersinggung mna2 pihak...apa2 pn sy doakan arwah tenang di sana...Amin.....

faizul said...

..sebak rasa di hati ini.. tetapi yakinlah~

Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud Kami (Allah) pasti akan menguji kamu dengan ketakutan, kelaparan, kekurangan hasil kekayaan, kehilangan jiwa (kematian) dan kekurangan makanan. Dan sampaikanlah Khabar gembira pada orang-orang yang sabar. (Al-Baqarah : 155).

sedar tidak sedar..menitislah air mataku..

Rasulullah s.a.w. juga menangis ketika kematian puteranya. Apabila ditanya para sahabat Kenapa baginda menangis sedangkan baginda melarang meratapi kematian. Rasulullah s.a.w. menjawab Air mata itu bukti rahmat yang telah diletakkan Allah dalam hati (perasaan) hamba-Nya. Sesungguhnya Allah merahmati (kasih) terhadap hamba-Nya yang belas kasih sesamanya. (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Syahmina said...


Aunty :') Saya mengucapkan takziah atas pemergian arwah :') Harap aunty n uncle tabah menjalani hidup :')

Mek Onie said...

menitis air mata saya membaca coretan aunty,saya tahu perasaan seorang ibu yang kehilangan anaknya. Saya tahu aunty kuat. walaupun saya tak berapa kenal dengan arwah,tapi kesedihan atas berita kehilangan arwah tetap dirasai sampai sekarang .Kuatkan semangat ye aunty dan sekeluarga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...