Monday, August 23, 2010

21 Ogos - Kejadian Di Lif

21st August 2010
memang best hari tu..
release tension belajar *ehemm ! *bajet belajar lebey
puihh puihh

so sekarang aku just nak bgtahu kejadian kejadah
yang agak pelik
kalau dipandang dari sudut negatif
dan dianggap normal kalau dipandang dari segi positif
fuhh , ayat ibunda jangan di lupa

macam ni
at first aku bgtahu papa aku last last minute suroh hantaq aku n kawan2 aku
annuur dan shyiqin
kat 1 shopping complex
mari aku describe pasal kawan aku annuur n shyqin

An-nuur :
dia ni memang agak keras sikit.Lelaki pon kalah
badan besar tapi dia kuat lari ohh
suka main mercun -,-
sangat suka main dengan budak budak :)
dan open minded

Shyqin :
beza jugak la dengan annuur
dia ada la gak ciri ciri keperempuanan *ehemm! ayat tak sensitif ok.
tak single , cute kalau dia senyum
pendek tp kadang2 ganas sikit

Yasmin :
budak yang COMELLL
miripppp sangaatt sangaatt dengan Jessica Alba
dahh ada boiprennnn !
girly girly sikit

*fine. Aku often tipu hampa . Ya , semua tentang aku tu tipuu . -.-
tapi kalau nak percaya, lagi aku suka.serious.

okay kita sambung,
so bila dah panggil depa tu, papa suruh pi awal sikit
ahh , kalut serupa orang tak cukup tidoq la
dengan tudung belit tah kemana
beg , duit tinggal . [ pinjam duit kat papa, kesian papa -.- ]

6.15 pm

Aku : Hmm , nak bukak posa lambat lagi
Eqin : Jom la kita pi mana mana . Teman aku pi beli top-up sat
Aku : ehh , aku pon !
Anun : mesej dengan sapa taktau hang min ?
Aku : ehemmmmm . HAHA
Anun : haa , jom kita main Lif . 4 tahun dah takmain lif.
Eqin : haa dia la. dulu kita darjah 5 suka main lif.Jom min ?
Aku : aku onn jaa

maka benda gila dah tercetus sebab terlalu boring
MAIN LIF tingkat 1 sampai 10

lepas aku dan eqin topup ,
pi tekan button lif .
pastu dalam lif tu ada CCTV
at first kami buat muka the-rock la
sebab takut guard tangkap sbb main lif
pastu idea gila sekali lagi kata
'' Takpa , kita tukaq2 lif. ''

TINGGG .
tingkat 10 , kami keluar
actually tingkat 10 tu wayang gambar
kami buat buat muka innocent ,
just tengok tengok poster je.
mesti tokey kat situ bengang . hoho

then terjumpa lif belakang
kami fikir 73kali gak la,nak guna dak lif tu
last sekali kami bertiga pergi

masuk Lif,
Eqin : Pi tingkat mana ?
Anun : uhmm , tingkat 4 tu bukak dak lagi ?
Aku : taktau. dah kena serbu .Jom la tengok
Eqin : okeh , aku tekan nah

9
..
..
8
..
..
7
..
..
6
..
..
5
..
..
4
TINGG

Aku : apesal gelap sangat nih ? Dah la pintu tutup
Shyqin : Jom tengok............Takda orang la weh.
Anun : weh , pintu kunci !
Aku : hmm , takpa la. jom turun .kita cari Sue n Parvi
Shyqin : tingkat 2 nah ?
Aku : Ok.

--pintu lif tutup dengan jayanya--
TINGGG
--pintu lif bukak pulak dengan jayanya--

semua pandang pintu tuh

Aku : ada orang ke ?
Anun : qin , hang tekan bukak ka ?
Eqin : dak aih ! aku tak tekan pon. tekan tingkat 2 ni ja
Anun : takpa tutup balik

Tingggg
-- pintu tutup separuh pastu terbukak balik--

Eqin : MINNNNN , awatt niiii !
Aku : hah ? asal terbukak balik ?
Eqin : weyyy ! aku takut nih ! awat niii ????
Aku : wehh , sekarang dah maghrib lah !
Anun : Bulan posa pun takkan ada hantu ?
Aku : errrr , emm. ro ..sak... kut.....*takut,lemah semangat

AHH , TURUNNN TURUNNN ! takuttt . dah la gelap gila kat luar tuh.
shyqin peluk tangan aku dekat sudut lif
perghh , jantung aku time tu bergoncang kuat
muka pucat dah
i know , bulan puasa semua org tahu
setan semua kena ikat
tapi .. biasa la.. dah perempuan.. kan ?

then..
kami dengan muka buat buat tak takut
buka puasa di marrybrown

ada ramai kawan2 aku join sekali
Esha , Anna , Fatin , Sue , Parvi , Eqin , Anun , Syasya Deeba n Mus.
tapi Mus tu dak lah sgt.-,-
kalau nak tengok gambar2 kami
masuk fesbuk , cari aku..
ada lah gambar2 yang best lagi gila
:)

moral : aku serik dah serik main lif.Sebab dulu aku n kawan2 raja main lif.
fakta : aku tak merapu ! YES !
ofc la. cerita ni serious wehh
mungkin lif tu rosak , dan kami over-think
apa apa pun , mmg best gathering dengan kawan2 ! :)
nak buat lagiiiiii

1 pengkritik:

TAMPAWAN HERE said...

hahaha funny but i miss you yasmin ok im crying right now

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...