Sunday, July 22, 2012

Anak papa Sayang - Dari Papa Arwah, Johan

Mamaku Sayang,

 
Please upload this into Arwah’s blog…….and write this message in her blog:-
 
“This is Arwah Yasmin father (Johan) writing……I kept this card (Father’s Day Wishes Card) from Arwah for years. It is placed behind my working desk at my office with other wishes cards from my other children. I laminated it as I thought it would be nostalgic to show to her someday………..the day never arrive. I am just human …Allah s.w.t creature of emotions - tears flows as I read this card on the first day I resume work after my bereavement leave. I know she loves her mother, me + her siblings but Allah s.w.t loves her more. Papipupepo (my pamper name ….panggilan Manja Arwah to me) will always doa for you my beloved daughter…. InsyaAllah.

Ya Allah yang maha pengasih, maha pemurah, maha penyayang, maha mendengar ….kau ampunilah dosa anak ku Yasmin, lepaskan lah siksa kuburnya dan kau cucurilah rahmat keatas rohnya Ya Allah  kau berilah kekuatan dan iman kepada kami sekeluarga dalam menempuhi dugaan mu ini Ya Allah. Sesungguhnya kami redha atas ketentuan mu Ya Allah ….Amin Ya Rabbal A’lamin”….. Johan E Abdullah”.  




                                   Kata-kata dalam kad :

To : My father
From : Your daughter (Yasmin)

Papa,
Papa, yasmin minta maaf kalau Yasmin ada buat banyak silap
Kalau papa tak ada macammana lah yasmin nak hidup.  Makan pun tak ada,
Pakaian pun tak ada,  Tapi, Yasmin beruntung kerana ada papa.  Yasmin
saaayang pada papa (1000 x) Papa sangat berharga pada diri Yasmin

                                                                          Anakmu,
                                                                    (Tandatangan)
                                                                        Yasmin


P/s Kad ini diberi ketika usia arwah 9 atau 10 tahun.  Maaf aunty tak berapa ingat.

                             


46 pengkritik:

my name is lily said...

sangat menyentuh hati... sobs..

sabar ye aunty n uncle...

Allah SWT adalah perancang terbaik dalam kehidupan kita.
Saya pasti akan ada hikmah disebalik kehilangan dan kesedihan ini..

:)

zoiey said...

very touching, Yasmin is a great kid. I can see that. Alfatihah to arwah Yasmin

Miss Sue said...

aunty banyakkan bersabar yea... :') ..

Mujahideen mym said...

Allahumma Aamiin..smoga arwah berbahagia di sana..

YasminJHunwick said...

T.Kasih atas keprihatinan. Semoga Allah swt membalas kebaikan dan doa untuk kesejahteraan kalian semua.

Anonymous said...

semoga aunty sekeluarga sabae dan tabah menempuh dugaan ini :)

ENCIK TIKUS said...

assalamualaikum w.b.t aunty memang semasa arwah hidup dia merupakan kawan saya dari zaman myspace sampailah ke twitter dan bila mendapat berita kematian arwah saya sebak, lemah, dan akhirnya saya ada dedikasi satu entri di blog saya buat arwah. tapi entri tu tak lama dan saya delete sebab tak kuat untuk melihat koleksi gambar arwah dan tulisan yang saya letak di blog saya. kami pernah merancang untuk jumpa masa raya nanti sebab katanya dia dan aunty akan beraya di selangor, tapi Allah lebih sayangkan dia. apa yang saya mampu buat hanya berdoa supaya rohnya ditempatkan bersama orang yg beriman. insyaAllah. =)

YasminJHunwick said...

T.Kasih Semua, dan kepada En. Tikus, aunty selalu nampak komen di blog arwah. Aunty, uncle menanggung kesabaran yg amat tinggi, kami harungi hari2 yg mendatang tanpa arwah yg sentiasa didepan mata. Kadang2 kami berkata pada diri kami sendiri, bila sedih ni akan berakhir. Esok lusa dan sampai bila2 kami akan terus bersedih ke.

zacky786 said...

al fatihah ~

Murni said...

Aunty, kita semua akan kembali pada Allah, cuma cepat atau lambat je. Ada hikmah arwah Allah ambil awal2.
Sabar ye aunty, kitorang yakin arwah pn nak aunty dan uncle tabah dan redha dengan dia. Sy kagum dengan arwah, cukup berbakat, tulisan khat dia cantik sgt. Main piano pn hebat, pakai telinga je. Study ok, dengar cakap mak ayah. Syahdu je tgk kubur arwah tu. Moga arwah tenang bersemadi di sana. Mintak dijauhkan mimpi dia dari jadi kenyataan.

al-Fatihah & Yasin utk arwah. =')

syazleensuhairi said...

salam aunty, nak tanya skit ja. dulu aunty pernah duduk dkt perlis kan ? saya kenal arwah mak aunty,makcik Nisah. kan ?

Nabyla Ahmad said...

Al Fatihah buat arwah..
sangat cantik orangnya..
sejuk mata memandang..
semoga keluarga aunty cekal dalam menghadapi situasi tidak terduga seperti ini..

ENCIK TIKUS said...

=))

Shinta Usmi said...

masyaAllah..menangis saya baca entry ni. betapa sygnya fmily ni kepada Arwah.
semoga tabah. al-fatihah buat Arwah Yasmin.

Nur Atirah said...

Banyakkan bersabar ya auntie and uncle..Semoga arwah tenang di alam sana.. Amin...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tersentuh hati... apapun semoga family arwah semua tabah. kehilangan memang satu kenyataan yg perit utk di telan.

emy danish said...

Sedihnya.. Menangis saya baca.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama org2 yg beriman.. Amin.. To papa min, n family takziah dr sy n kuatkan semangat utk menjalani kehidupan tanpa arwah. Perbanyakkan sedekah doa dan al-fatihah buat beliau..

fatin rainbow said...

assalamualaikum aunty .
Tersentuh hati saya bila baca entry nie .
sebak rasanya .
first time sy jenguk blog n fb arwah :')
sgt cantik , sejuk mata memandang .
baik budaknya , dengar ckp ibu bapa .
berbakat dan mcm2 lagi.
semoga roh nya di tempat kan dikalangan yg dikasihi ALLAH SWT .
aunty and family sabar ya :')
kuat kan semangat .

Effa said...

Sabarlah aunty ni dugaan dari -Nya

Effa said...

Sabarlah aunty ni dugaan dari -Nya

Effa Yusob said...

Sabarlah aunty ni dugaan dari -Nya

Anonymous said...

assalam auntie ,
al-fatihah dari sy
walaupun sy ta kenal arwah . .
tapi went my first time jenggah fb & this blog . . rasa sebak sangat . . seolah -ii sy kenal arwah . . i can see that she was good person . . arwah comel sgt . . sy harap auntie sekeluarga tabah hadapi neyh semua . . allah lebih sayangkan arwah . .
arwah tubggu auntie di JANNAH milik allah yg pasti nya . . kuat kan semangat ea . . moga arwah di tempat dengan orang -ii yg beriman . .

Anonymous said...

Semoga arwah tenang di sana..moga untie sekeluarga tabah k...al fatihah..

hamizah_zakaria said...

T_T...sangat mnyentuh hati......
byk2kn bersabar ye....
tiba2 sy rindukan arwah abah sy....
sy x sempat nk mintak maaf dgn arwah abah sebelum arwah mnutup mata buat kali terakhir....sy rase mnyesal sg2...miss him a lot...
al-fatihah utk arwah abah n Yasmin...semoga roh mreka dtmptkan di klgn org2 yg beriman...

Hyuka said...

Sabar ye aunty & uncle :'(
Walaupun saya tak kenal yasmin tapi saya terasa kehilangan beliau.

Al-Fatihah.

Wan Liza said...

Semoga sabar & redho menghadapi semua ujian ini...disebalik apa yang terjadi tentu ada rahsia ALLAH SWT yang Puan tak ketahui. Doakan dia ditempatkan dikalangan mereka yang dicintai Allah & Rasullulah. Insyallah . Kita yang hidup ini bakal menyusul kelak. Al-Fatihah buat anakanda Yasmin

Tyna Shinohara said...

assalammualaikum wbt..
mank sedihkan apabila orang kisah syg tiba-tiba pergi meninggalkan kita.. saya ada baca news tentang ni.. saya harap auntie dapat bersabar.. saya pon baru kehilangan orang yang saya syg waktu raya ke4 tu.. apa pon.. bersabarla

Eija davidson said...

Assalamualaikum,

sangat menyentuh hati...im crying right now..2 days i take to read all the Allahyarhamah warkah..She is so pretty and brave...to Yasmin's papa n mummy...u're so lucky coz u have daughter like Yasmin...so proud of her...tabahkan hatii..kuatkan semangat.,..Allah dengar doa anda..Semoga Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang beriman..InsyaAllah..Amin yarrobbal alaminn...

Eija davidson said...

Assalamualaikum,

sangat menyentuh hati...im crying right now..2 days i take to read all the Allahyarhamah warkah..She is so pretty and brave...to Yasmin's papa n mummy...u're so lucky coz u have daughter like Yasmin...so proud of her...tabahkan hatii..kuatkan semangat.,..Allah dengar doa anda..Semoga Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang beriman..InsyaAllah..Amin yarrobbal alaminn...

Memey :) said...

salam aunty ..
Yasmin is so kind girl ..
moga rohnya ditempatkan
dgn org2 yg beriman ..amin ..
Al-fatihah ..

ctzrahman said...

kuatkan semangat ye..aunty...bergenang air mata tatkala membaca blog ini..Allah bagi dugaan sebab Allah tahu aunty dgn family kuat utk menempuhnya...moga arwah ditempatkan dlm kalangan orang yg beriman..

ctzrahman said...

be brave aunty..bergenang air mata membaca blog tentang arwah...moga arwah tenang di sana..

Anonymous said...

For Arwah Yasmin's family,
I'm so sorry to hear that.For Arwah Yasmin moga kakak tenang disana, dicucuri ALLAH dan ditempatkan di syurga terbaik Allah.For Aunty and Uncle, Athirah harap tabahkan diri untuk dugaan ini. Aunty dan Uncle, ALLAH do this because ALLAH loves Arwah Yasmin. Be brave aunty and uncle,Athirah dan keluarga akan mendoakan yang terbaik buat Arwah Yasmin dan Arwah Yasmin's family.....

nurul nana said...

Alfatihah..buat arwah Yasmin..semoga rohnya dicucuri rahmat..semasa saya bukak blog arwah..tiba2 air mata saya mula menitis..entah kenapa saya pun tak tahu??anyway..Al-fatihah buat arwah Yasmin...

Mohamad Ashman said...

al fatihah utk arwah...smoga dy dtmpatkn brsama org briman....aunty dn kluarga kuat dn tabah la hadapi ujian Allah ni yer....sy hrp dpt ziarah kubur arwah stu hri...

raja shah irwan said...

To ibu bapa yasmin. Saya faham sdih hati bila org yg di syg pergi. Bnyk kanlah ibadah dan laksanakan perintahnya. Insyaallah akhrat nanti kalian akan berjumpa dgn nya. Jgn meratapi pemergiannya kerana di larang Rasul dan Allah. Bnykkan sedekah, belajar ilmu agama dan ibadat. Insyaallah anda juga akn brjmpa dgnnya. Kita yg hidup perlu teruskan kehdupan. Al-fatihah buat arwah

raja shah irwan said...

Sabar unty memang itu lumrah sesiapa pun yg khilangan org trsayang. Tapi dia hanya mengdahului kita.. suatu masa nanti kita akan ke sana jua. Mungkin Allah sygkan dia, dia hanya di pinjamkan Allah utk kita. Nabi melarang kita meratapi org yg pergi. Kita kena kuatkan semangat. Dah pergi tetap akan pergi. Kau ibadat kita cukup, taat perintah Allah, bnyak menghadirh majlis ilmu. Insyaallah di sana nanti kita akan brsama kembli dgn keluarga kita. Al fatihah buat arwah

Qisha said...

right for fun,pada muka
x sempat dya nak membetulkan ejaanya tpi kepada inu arwah jangan membetulkan ejaanya biar kenangan

Finkie said...

al fatihah utk arwah..

Hey There said...

i heard rumors about this sister then i search for it thoroughly.at first,her stories don't effect my feeling at all but when it comes to this I weep like miniac.

Hey There said...

i heard rumors about this sister then i search for it thoroughly.at first,her stories don't effect my feeling at all but when it comes to this I weep like miniac.

Hey There said...

i heard rumors about this sister then i search for it thoroughly.at first,her stories don't effect my feeling at all but when it comes to this I weep like miniac.

Hey There said...

i heard rumors about this sister then i search for it thoroughly.at first,her stories don't effect my feeling at all but when it comes to this I weep like miniac.

Ira 1504 said...

Al-fatihah buat arwah.Arwah ni canti orgnya sejuk matwa memandang.I can see that she was a good person.MOga arwah digolongkan ditempat org2 yg beriman dan dikasihi allah.

Shahrul Aiman said...

Allah2 sesungguhnya sy x pernah melihat seorang yg muda sebegini pergi menghadap ilahi menyebabkan sy berasa insaf. Sesungguhnya dia ada bawa satu petunjuk kpd semua org bahawa kitA perlu bertaubat cpt...Kepada Keluarga arwah sy rser anda sgt beruntung mendapat ank seperti ini, di hormati oleh org rmai, dicontohi oleh generasi yg baharu. Kepada keluarga arwah, perbayakkanlah istighfar jgn smpai allah menguji kamu untuk kamu bertaubat. Bertaubatlah dgn senang hati, Bertaubatlah dgn seikhlas hati, Bertaubatlah dgn banyak kali.. wallahualam. Assalamualaikum dripada sy Shahrul

kak j said...

al-fatihah to yasmin..sy read ths blog in tears..sobs :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...